Exposició 'Boira' d'Andrea Lería, guanyadora del premi Tapiró de Pintura 2017

Algunes de les peces que composen l'exposició de Andrea Lería
Algunes de les peces que composen l'exposició de Andrea Lería

Andrea Lería torna a la casa familiar a Barcelona després de 27 anys vivint a Xile i es retroba amb l'àvia, Montserrat Borés. Juntes van desenterrant vestigis, buscant rastres d’una empremta genealògica, la d’una infància viscuda en una geografia que s’havia perdut, entre migracions i desplaçaments. Juntes revisiten imatges i territoris, que generen aquesta trobada entre dues generacions, enmig d’una baula perduda de la història personal i més íntima de la infància de Lería.

Boira planteja una sèrie d’exercicis d’activació de la memòria, fils invisibles, d’allò que no veiem i que s’insinua a través del vestigi, els objectes com a testimonis muts d’allò que van escoltar i van presenciar, allò viscut descrit en imatges o en vells quaderns inacabats, que no són més que aquest intent de deixar empremta, de registrar i arxivar el que, a la vida de cadascú, pot ser significant.

Una aposta en què el mateix material d’arxiu, aquestes imatges instantànies, adquireixen un altre estatut en ser recuperades i posades en un context discursiu i estètic de l’aparell de representació de l’art, la construcció d’un relat subjectiu que introdueix l’espectador en un viatge a través de paisatges i imatges prestades, que inevitablement evoquen els seus.

Andrea Lería va guanyar el premi Josep Tapiró, de la Biennal 2017 de la Diputació de Tarragona.

Informació

Dia i hora: 
del Dijous, 9 Maig, 2019 - 19:30 al Diumenge, 30 Juny, 2019 - 19:30
Adreça: 
Museu d'Art Modern de la Diputació a Tarragona
c/ Santa Anna, 8
  Tarragona
Espanya
Municipi: 
Tarragona