Viure els Museus: Vine a celebrar el Dia i la Nit dels Museus

Mamt

La Diputació a Tarragona celebra el Dia Internacional dels Museus i la Nit Europea dels Museus amb diferents activitats  a l'entorn de l'art, la música, la poesia i la literatura.

El dijous 18 de maig, el Museu d'Art Modern de la Diputació a Tarragona (MAMT) celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb el següent programa d'actes:

 

  • De 10.00 a 20.00 h, visita lliure a l'exposició 'Roberto Escoda. El present del pintor', un recorregut per l'obra d'aquest prolífic creador de les Terrres de l'Ebre, una obra que ens parla de territori, de paisatge i de costums.
  • De 10.00 a 20.00 h, activitat familiar autònoma: 'Coneguem els herois', un recorregut pensat per a famílies, amb suport didàctic, per les sales del MAMT descobrint l'obra de l'escultor Julio Antonio
  • De 12.00 a 20.00 h, activitat familiar autònoma: 'Com t'imagines la pau?', a l'espai pedagògic del MAMT els més petits podran crear les seves obres tot inspirant-se en el concepte de pau i en l'obra Homenatge a Sarajevo, de Jaume Solé
  • A les 19.00 h, taller de poesia: 'Has de canviar de Vida',  una mirada poètica sobre diverses obres del fons del MAMT, a càrrec dels alumnes del taller de poesia de l'Escola de Lletres de Tarragona.

El dissabte 20 de maig, és la Nit Europea dels Museus i el MAMT té programades una sèrie d'activitats per gaudir de l'art i la cultura fins passada la mitjanit:

  • De 20.00 a les 01.00 h, visita lliure a l'exposició 'Roberto Escoda. El present del pintor'
  • A les 18.00 h i a les 21.00 h, viatge a la Constel·lació Museu, un viatge per les col·leccions del MAMT en un itinerari per reflexionar sobre el nostre passat i el nostre present; sobre aquelles històries controvertides que han estat silenciades i en molts casos han esdevingut tabú.

[Aquesta activitat està organitzada per Auriga Serveis Culturals i forma part de les organitzades conjuntament amb els centres culturals de la ciutat. S'organitzaran 4 grups i cal reservar plaça a reserves@aurigasc.com. Gratuïta]

  • De 21.00 a 01.00 h, activitat familiar autònoma: 'Com t'imagines la pau?', durant tota la nit els més petits podran crear les seves obres tot inspirant-se en el concepte de pau i en l'obra Homenatge a Sarajevo, de Jaume Solé
  • a les 23.00 h, Concert Homenatge a Sarajevo, a càrrec dels alumnes de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona finaliestes del XV concurs de creativitat Xavier Gols 2016-2017, peces inspirades en l'obra Homenatge a Sarajevo de l'artista vallenc Jaume Solé.

 

La nit del dissabte també obrim les portes del Palau Bofarull de la Diputació a Reus, per celebrar la Nit de la Cultura a Reus. Podreu visitar el saló noble, datat del 1770 i que ha estat saló de ball i escenari de la burgesia reusenca del segle XIX i XX. També hi haurà una mostra per poder consultar, i adquirir, obres del Servei de publicacions de la Diputació i fer un tomb per l'actual exposició: 'La Mussara' de Jordi Bresolí, un conjunt de 23 bastidors on es reuneix cadascuna de les cases d'aquest enigmàtic i abandonat poble tarragoní.

 

 

 

Informació

Dia i hora: 
del Dijous, 18 Maig, 2017 - 10:00 al Diumenge, 21 Maig, 2017 - 01:30
Adreça: 
Museu d'Art Modern de la Diputació
Carrer de Santa Anna, 8
  Tarragona
Espanya
Municipi: 
TarragonaReus
Organitza: 
Museu d'Art Modern | Escola i Conservatori de Música a Tarragona | Escola i Conservatori de Música a Reus | Servei de publicacions de la Diputació Col·laboren: Auriga Serveis Culturals