Blanc i negre

Josep M. Ribas Prous, fotògraf

Blanc i negre. Josep M. Ribas Prous, fotògraf
Blanc i negre. Josep M. Ribas Prous, fotògraf

Parlar de fotografia és parlar d'una història relativament breu, que s'inicia el 1839 amb l'aparició de l'invent i que ha anat evolucionant fins als nostres dies en els qè, sense cap mena de dubte, la fotografia ha esdevingut una expressió plàstica cada cop més actual i dinàmica.

Blanc i Negre és una mostra de fotografia que ens presenta l'obra de Josep M. Ribas Prous, un treball que enriqueix el nostre patrimoni fotogràfic i un nom que ja forma part de la història de la fotografia de les nostres comarques.

L'artista

Josep M. Ribas i Prous, Barcelona 1940

Membre de l'Associació Fotogràfica de Reus. Al llarg de la seva carrera compagina la fotografia creativa amb la realització, d'ençà el 1958, de tallers i cursos per a la difusió d'aquesta tècnica.

L'evolució dels seus temes en fotografia va des d'uns començaments amb interessos purament testimonials d'excursionisme fins a entrar en una fotografia més seriosa en blanc i negre, de caire més humà. També s'ha dedicat durant algun temps a la fotografia conceptual i de recerca, i és un fanàtic del món de pictoralisme i els procediments pigmentaris.

En tres ocasions ha estat invitat pel govern de l'antiga URSS a efectuar reportatges. Va ser el guanyador dels prestigiosos salons mundials de Prawda.

Actualment és el responsable de Fototeca de Reus, institució que té com a objectiu la recuperació i investigació del patrimoni fotogràfic d'aquesta ciutat.

Característiques tècniques

Títol: Blanc i Negre

Artista: Josep M. Ribas i Prous, Barcelona 1940.
Relació d'obres

Característiques de l'exposició: Consta de 38 fotografies de mides 50x40 cm. S'acompanyen d'un panell complementari.

Característiques del muntatge:

  • Espai: Tancat
  • Metres lineals: 25m l.

Condicions per a l'exposició:

  • espai expositiu permanent o temporal
  • il·luminació natural o artificial
  • vigilància semipermanent
  • sistemes de seguretat mínims
  • condicions ambientals normals
  • transport propi
Galeria d'imatges