L'arquitectura modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

El desenvolupament del Modernisme català coincideix amb la voluntat d’innovar a partir de nous materials i tècniques de construcció, així com de reivindicar una identitat nacional i els seus trets tradicionals.

 

El nou estil no es limitarà a l’aparença externa de la casa, sinó que afectarà tot el conjunt de l’obra, des de la façana fins a l’últim detall de la decoració. La recuperació d’elements constructius tradicionals catalans com la rajola esmaltada, el ferro forjat, la volta catalana o de maó de pla, així con la innovació amb materials nous, estructures metàl·liques, el ferro colat, els revestiments ceràmics, el mosaic hidràulic o l’estuc al foc, esdevé un concepte d’art total que es veu materialitzat en moltes construccions a casa nostra.

Els objectius principals de l'exposició són, d’una banda, mantenir la curiositat i l’interès per la riquesa d’aquest tresor patrimonial de les nostres comarques i de l’altra, més enllà dels aspectes estètics, valorar el paper destacat d’uns arquitectes amb renom internacional sorgits d’aquestes mateixes contrades: Antoni Gaudí, Josep M. Jujol, Cèsar Martinell, Pau Monguió...

Us convidem, doncs, a descobrir- lo.


 

Galeria d'imatges