Alumnes del CPEE Sant Rafael de la Diputació cuinen amb el xef Xavier Veciana

El propietari del restaurant Balandra inaugura les II Jornades Gastronòmiques al centre d'educació especial

15/11/2018
Educació
Tarragona
Comunicació
Els alumnes amb el xef Xavier Veciana i, al centre, la professora Catalina Cerdán
Els alumnes amb el xef Xavier Veciana i, al centre, la professora Catalina Cerdán

Xavier Veciana del restaurant Balandra de Tarragona ha cuinat aquest dimarts amb un grup d'alumnes del programa Establiments Hotelers i Restauració del Col·legi Públic d'Educació Especial (CPEE) Sant Rafael de la Diputació. El xef tarragoní ha inaugurat les II Jornades Gastronòmiques organitzades pel centre amb l'elaboració d'uns fideus rossos.

Durant aquesta sessió, els alumnes han pogut veure el treball en directe de Xavier Veciana i han participat activament en l'elaboració del plat. Les jornades gastronòmiques complementen la formació rebuda a classe i permeten acostar els alumnes a grans professionals de la cuina i la gastronomia. Les properes sessions tindran lloc el 28 de novembre amb la visita de Carles Domingo del Forn Domingo de Riudoms i el 5 de desembre amb Leo Vidal del restaurant mexicà Frida.

El centre d’educació especial de la Diputació té una àmplia trajectòria en la formació dels seus joves alumnes per afrontar el món laboral, amb iniciatives d’èxit sorgides a les aules com el projecte emprenedor Ca la Cati conduït per la professora Catalina Cerdán. La iniciativa va néixer l’any 2011 perquè els alumnes aprenguessin a dur la gestió d’un servei de bar, situat al mateix recinte de l'escola. L’experiència ha estat reeixida i avui continua en marxa un projecte que permet posar en pràctica estratègies empresarials apreses a l'aula i habilitats personals per tractar amb els clients.

Etiqueta: 
CPEE Sant Rafael
Galeria d'imatges
  • Fotografia dels alumnes amb el cuiner del Restaurant Balandra
  • Un moment de l'elaboració dels fideus rossos