Ampliat el nombre de projeccions del documental Les 7 vides d'Eduard Toda atès l'èxit de públic

Reus n'acollirà una segona projecció, i després també es podrà veure al Monestir de Poblet, la Selva del Camp, Tarragona, Girona i l'Alguer

09/11/2016
Cultura
Reus
Comunicació
Caràtula del documental
Caràtula del documental

L'aplaudit documental Les 7 vides de Toda, que es difon amb el suport de la Diputació de Tarragona dins dels actes de l'Any Toda, es projectarà per segon cop a la ciutat de Reus atès l'èxit de públic al primer passi, que va exhaurir les entrades en poques hores. El programa de projeccions també s'ha ampliat amb sessions a la Selva del Camp, Tarragona i Girona.

 

La propera projecció a la capital del Baix Camp tindrà lloc aquest divendres 11 de novembre, a les 21:00 h, al Teatre Bartrina, en el marc del festival internacional de cinema documental Memorimage. És per aquest motiu que l'accés no serà lliure (veure programa i tarifes a http://memorimagefestival.org/ed/edicio-2016/programacio), però sí que ho seran la resta de projeccions del documental: al Monestir de Poblet (26 de novembre, 12:00 h), la Selva del Camp (2 de desembre, 20:00 h, al Castell del Paborde), Tarragona (17 de gener, 19:30 h, Auditori Diputació, C. Pere Martell), Girona (data a concretar) i l'Alguer (data a concretar).

 

El documental, obra de Ramon Masip, Toni Orensanz i Manuel Vinuesa és un dels actes destacats de l’Any Toda que impulsen l’Ajuntament de Reus, la Diputació i la Generalitat (http://www.dipta.cat/ca/any-toda). Amb una posada en escena àgil i atractiva, Les 7 vides d’Eduard Toda, d'una hora de durada, repassa la figura i el llegat del diplomàtic, egiptòleg i bibliòfil reusenc, impulsor de la reconstrucció dels monestirs d'Escornalbou i de Poblet, cenobi aquest on està enterrat. Toda també va redescobrir el català de l'Alguer, entre altres fites.

 

Les 7 vides de Toda aporta nova llum sobre les motivacions de Toda i els recursos amb què va comptar per materialitzar la seva ingent tasca. També s'atura en l'aspecte més personal de Toda, qui va acabar esdevenint una mena de Lawrence d'Aràbia català, amb una vida «de pel·lícula», segons defineixen els autors del documental. Aquest reprodueix les úniques imatges enregistrades que es coneixen de Toda, de quinze segons, viatja fins a llocs on va viure i treballar, i aplega el testimoni d'especialistes en la seva figura, de la que destaquen la seva magnificència i també els clarobscurs.

 

Fins a la data, el documental ja s'ha pogut veure al castell-monestir d'Escornalbou, l'Argentera, Vilanova i la Geltrú, Reus, Barcelona, Tortosa i Lleida, llocs on ha recollit nombrosos aplaudiments

TRÀILER DE "LES 7 VIDES D'EDUARD TODA"
Etiqueta: 
Any Toda
Galeria d'imatges