El Centre de Llorenç del Penedès estrena seu social

La Diputació de Tarragona ha col·laborat amb les obres de construcció del nou edifici amb una aportació de 200.000 euros

16/09/2019
Municipi
Llorenç del Penedès
Comunicació
Inauguració de la nova seu social del Centre
Inauguració de la nova seu social del Centre

 

Els veïns i veïnes de Llorenç del Penedès gaudeixen des d'aquest estiu de les noves instal·lacions de la seu social del Centre, que han comptat amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Tarragona. La presidenta de la institució, Noemí Llauradó, ha inaugurat el nou edifici aquest diumenge al migdia. A l'acte, presidit per la Consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, també hi han pres part l'alcalde de Llorenç del Penedès, Jordi Marlés; la directora general de Cultura Popular de la Generalitat, Àngels Blasco; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs; el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin; la vicepresidenta de la institució Eva Mata; el president del Centre, Jordi Rafecas i el president sortint de l'entitat Josep Maria Vinyes.

La nova seu social del Centre, amb una superfície total de 1.200 m2, compta amb una planta baixa, on s'han habilitat dues sales i una planta superior amb oficines. Un edifici annex inclou el vestíbul i una àmplia la sala polivalent: 'la Sala Gran', preparada per acollir tot tipus d'activitats culturals i festives com ara teatre, concerts, folklore o xerrades, entre altres. La Diputació de Tarragona ha col·laborat amb les obres de construcció del nou edifici amb una aportació de 200.000 euros.

El Centre és una societat cultural i lúdica que es va fundar l'any 1889 amb el nom de "Centre Moral i Instructiu". El principal objectiu de l'entitat és esdevenir un punt de trobada i de convivència dels veïns i veïnes de Llorenç del Penedès a través de les activitats que s'hi organitzen. La defensa de la llengua i la identitat catalanes ha estat una constant al llarg de la història del Centre. Aquesta entitat la conformen tres grans seccions: els Falcons, creat l'any 1942; el Ball de Bastons, creat l'any 1896 i el Grup de Teatre del Centre, creat l'any 1889.

Entre les moltes activitats que dinamitzen el Centre al llarg de l’any hi ha: conferències, vetllades musicals, teatre, exposicions, cinema o ballades de sardanes, entre moltes altres.

Etiqueta: 
Inauguracions
Galeria d'imatges
  • inauguració nova seu social del Centre
  • inauguració nova seu social del Centre
  • inauguració nova seu social del Centre
  • inauguració nova seu social del Centre
  • inauguració nova seu social del Centre