El Col·legi d'Educació Especial Sant Rafael de la Diputació celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Alumnes i professors participen a l'acte central impulsat per diversos centres educatius de Tarragona

30/01/2019
Educació
Tarragona
Comunicació
Alguns alumnes del CPEE Sant Jordi han participat en una de les actuacions musicals
Alguns alumnes del CPEE Sant Jordi han participat en una de les actuacions musicals

El Col·legi Públic d'Educació Especial (CPEE) Sant Rafael de la Diputació a Tarragona s'ha afegit, un any més, al actes del Dia escolar de la pau i la no violència (DENIP), que se celebra cada 30 de gener. Alumnes i professors del centre han participat aquest dimecres en l'acte conjunt impulsat per diverses escoles i instituts i que ha tingut lloc al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, amb l'assistència de gairebé 800 persones.

El lema escollit per aquesta edició ha estat Celebrem la diversitat! Una proposta que parteix de la realitat actual de les aules i la societat, formada per persones de diferents procedències, llengües, cultures o religions, entre d'altres. Per això, l'acte s'ha articulat mitjançant la música de Pau Casals, músic amb una dedicació incansable per la defensa de la pau i la llibertat. A més, durant l'acte també s'han presentat en vídeo algunes de les activitats que han treballat els alumnes als seus respectius centres durant aquest primer trimestre entorn al lema d'enguany.

L'acte ha comptat amb actuacions de diferents escoles i instituts. Els alumnes del CPEE Sant Rafael també hi han participat amb una actuació musical conjunta amb alumnes de l'Escola d'Educació Especial Estela i dels centres la Muntanyeta i SOLC. L'activitat formava part del projecte de música MiraSona de l'Escola Municipal de Música de Tarragona, dirigit per Ricardo Alba i Alba Cots, i ha comptat amb la participació dels alumnes del Servei de Teràpia Ocupacional Solc, dirigits per Yolanda Raduà i Isimael Colombo.

Una cita anual amb una celebració escolar per difondre la cultura la pau i la no violència

Escoles i instituts de Tarragona impulsen cada any la celebració del DENIP. L'acte central forma part del projecte d'Educació per la PaU i és fruit del treball conjunt de la Xarxa d'educadors i educadores per a una ciutadania global d'Intermón Oxfam, de la Conselleria de Cooperació de l’IMET de l'Ajuntament de Tarragona, de l'Escola Municipal de Música de Tarragona i de la Diputació de Tarragona i compta amb la implicació de tots els centres educatius que hi participen. A més, enguany també hi han col·laborat l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, ja què alguns alumnes han estat els encarregats de recollir gràficament les activitats de l'acte i l'ONCE Tarragona, per la projecció de Música a les mans de la Coral Allegro d'ONCE València.

El DENIP és una iniciativa que va engegar el poeta mallorquí Llorenç Vidal i Vidal l’any 1964. Posteriorment, l’any 1993 la UNESCO va reconèixer el dia 30 de gener com el Dia escolar de la no violència i la pau, coincidint amb l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi.

Etiqueta: 
CPEE Sant Rafael
Galeria d'imatges