Exhaurides en poques hores les entrades per a la projecció del documental "Les 7 vides d’Eduard Toda", aquest proper divendres a Reus

Atès l’èxit de la convocatòria, se'n preveu fer una segona projecció a la ciutat

14/09/2016
Cultura
Reus
Comunicació
Estrena del documental, el passat juliol a Escornalbou
Estrena del documental, el passat juliol a Escornalbou

Les 240 entrades per assistir de franc al documental Les 7 vides d’Eduard Toda, aquest proper divendres dia 16 a l’auditori del Palau Bofarull, s’han exhaurit poques hores després de posar-se a disposició de la ciutadania. Per aquest motiu, se’n preveu fer una segona projecció a la ciutat, en una data d’enguany encara per determinar. Aquest reportatge periodístic, obra de Ramon Masip, Toni Orensanz i Manuel Vinuesa, es difon amb el suport de la Diputació de Tarragona, i esdevé un dels actes destacats de l’Any Toda que impulsen l’Ajuntament de Reus, la Diputació i la Generalitat. Les 7 vides d’Eduard Toda també es projectarà a Barcelona, Tortosa, l’Alguer, Lleida i el monestir de Poblet (més informació a http://www.dipta.cat/ca/any-toda).

 

Amb una posada en escena àgil i atractiva, Les 7 vides d’Eduard Toda repassa la figura i el llegat del diplomàtic, egiptòleg i bibliòfil reusenc, impulsor de la reconstrucció dels monestirs d'Escornalbou i de Poblet, cenobi aquest on està enterrat. Toda també va redescobrir el català de l'Alguer, entre altres fites. El documental, d'una hora de durada, aporta nova llum sobre les motivacions de Toda i els recursos amb què va comptar per materialitzar la seva ingent tasca. També s'atura en l'aspecte més personal de Toda, qui va acabar esdevenint una mena de Lawrence d'Aràbia català, amb una vida «de pel·lícula», segons defineixen els autors del documental. Aquest reprodueix les úniques imatges enregistrades que es coneixen de Toda, de quinze segons, viatja fins a llocs on va viure i treballar, i aplega el testimoni d'especialistes en la seva figura, de la que destaquen la seva magnificència i també els clarobscurs.

Etiqueta: 
Any Toda
Galeria d'imatges