Josep Poblet pronuncia el pregó de la Bisbal de Falset

El municipi celebra aquests dies la seva Festa Major en honor a la Nativitat de Maria

07/09/2012
Josep Poblet pronuncia el pregó de la Bisbal de Falset
Josep Poblet pronuncia el pregó de la Bisbal de Falset

La Bisbal de Falset celebra aquests dies la seva Festa Major en honor a la Nativitat de Maria. El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha estat l’encarregat de pronunciar el pregó inaugural en aquest municipi del Priorat. Ho ha fet aquest migdia acompanyat de l’alcalde de la població, Lluís Masip i de la diputada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació, Núria Crivillé.

Després d’agrair a veïns i autoritats “la seva confiança”, Poblet s’ha referit al valor del “sentit local”, tot destacant “l’esperit de família que té la comunitat d’un poble com el vostre”, (la Bisbal de Falset té prop de 250 habitants), “on tothom es coneix i s’hi relaciona”. Així mateix, ha subratllat el valor d’accessibilitat de l’administració i de qualsevol dels seus serveis, ja que en una població petita com la Bisbal “tothom és responsable de tot i es fa seus els problemes i triomfs que puguin tenir”.

El president de la Diputació ha posat de manifest que un poble, per petit que sigui, té una projecció universal a través de les institucions i de les persones, i té tanta importància, des del punt de vista humà, com una ciutat gran. Així mateix, ha recordat el suport especial que presta la Diputació als petits municipis, i ha recalcat que la Bisbal de Falset “forma part de l’univers social amb els mateixos drets i valors que qualsevol altre poble, indistintament de la seva mesura, i dels seus gruixos demogràfics o econòmics.

“Sou una comunitat modèlica”, ha assegurat Poblet, qui ha definit aquest municipi del Priorat com “un referent de convivència i de cultura”. Finalment, el president de la Diputació ha subratllat que la profunditat humana del poble i el seu sentit cultural també tenen a veure amb la transcendència social. En aquest sentit, s’ha referit a l’Ateneu: “veritable centre de vida social”, i ha recordat que la Diputació va impulsar la seva restauració, “restauració física de l’edifici però, sobretot, restauració del seu significat social, de manera que tothom s’hi pugui acollir amb les millors comoditats i serveis”. La remodelada Ateneu la va inaugurar el mateix Poblet l’any 2008.

Al seu torn, l’alcalde del muncipi, Lluís Masip ha agraït les paraules del president Poblet, i ha destacat la importància que aquestes festes tenen pels bisbalencs i bisbalenques, ja que esdevenen un temps de comunió, esbarjo, reflexió i retrobament. El ball, les sardanes i els jocs de cucanya, són només alguns dels actes programats per a la Festa Major de la Bisbal, que s’allargarà fins al cap de setmana.

La Bisbal de Falset és un petit poble de 250 habitants de la comarca del Priorat, situat a la Vall del riu Montsant i damunt d'una roca que li fa de solament, aquesta característica fa certa la dita que diu: "La Bisbal en una roca". Oliveres, presseguers i ametllers són el tret característic del paisatge d'aquest petit poble. L'oli continua essent la base de l'economia local.

Galeria d'imatges