La Cooperativa de Godall, Rius d’Or de la Fatarella i el Centre Oleícola del Penedès, guardonats pels seus olis verge extra 2016

La Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus lliuren els Premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO) que concedeixen des de fa deu anys

15/12/2016
Medi Ambient
Reus
Comunicació
Els guanyadors del primer premi i dels accèssits de les tres categories, al finalitzar l'acte al Palau Bofarull
Els guanyadors del primer premi i dels accèssits de les tres categories, al finalitzar l'acte al Palau Bofarull

La Cooperativa Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall, l’empresa Rius d’Or de la Fatarella i el Centre Oleícola del Penedès, amb seu a Llorenç del Penedès han obtingut els premis CDO al millor oli d’oliva verge extra de la campanya 2016 en les categories de Fruitat verd amarg, Fruitat verd dolç i Fruitat madur, respectivament.
 
Enguany han optat als guardons un total de 22 almàsseres del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. El lliurament dels guardons s'ha dut a terme aquest dijous al vespre al Palau Bofarull de la Diputació a Reus.
 
En el decurs de l'acte, encapçalat per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el president  de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, s'han lliurat tres accèssits. El corresponent a la categoria de Fruitat verd amarg ha estat per Agrícola i Seccio de Crèdit de Cabacés. En la categoria de Fruitat verd dolç, aquest reconeixement ha estat per Agrícola i Secció de Crèdit de la Palma d’Ebre. Finalment, l’accèssit pel millor oli fruitat madur ha estat per la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de la Serra d’Almos.
 
El lliurament ha estat precedit de la conferència pronunciada pel restaurador Jeroni Castell del Restaurant Les Moles d’Ulldecona, establiment que recentment ha renovat la distinció  gastronòmica d’una estrella que atorga la Guia Michelin.

Reconeixement als millors olis verge extra
 
El CDO (Centre de Desenvolupament de l'Oli) reconeix des de fa deu anys els millors olis d’oliva verge extra que s'elaboren al territori. Actualment, el CDO està gestionat per la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus. Els premis anuals consisteixen en la compra, per part del CDO, d'ampolles dels olis guardonats, amb la finalitat de fer-ne difusió a través d’obsequis promocionals. A més, les almàsseres podran fer menció del premi a l'etiqueta dels envasos de l'oli d'oliva verge extra. En l'acte d'aquest divendres, els guanyadors també han rebut com a premi un diploma acreditatiu i un trofeu.
 
A l'acte de lliurament han assistit, també, la diputada delegada de l’àrea de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Imma Costa; el regidor de Medi Ambient del consistori reusenc, Daniel Rubio; el director territorial del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Àngel Xifré; la cap del Panell Oficial de Tast d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya, Àngels Calvo, i el director del CDO, Càndido Álvarez.
 
Ens de dinamització del sector oleícola
 
A banda de dinamitzar el sector a les comarques de Tarragona i promoure l’oli d’oliva verge extra, el CDO actua com a agent aglutinador de totes les entitats relacionades amb el sector de l’oli. El CDO forma part de l’Associació Espanyola de Municipis de l'Olivera (AEMO), organisme que té com a objectiu constituir, des dels ens locals o municipis associats, una plataforma de coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l’oli.

Etiqueta: 
Medi Ambient
Galeria d'imatges