La Diputació de Tarragona aposta per l'ús de la biomassa forestal

Per tal de dinamitzar l’ús sostenible dels boscos a Catalunya

21/01/2015
Medi Ambient
Premsa
La Diputació de Tarragona aposta per l'ús de la biomassa forestal
La Diputació de Tarragona aposta per l'ús de la biomassa forestal

La Diputació de Tarragona s'ha mostrat a favor del foment de l'ús de la biomassa amb finalitats tèrmiques a nivell municipal en la recent reunió que el director general del Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, va mantenir amb representants de les quatre diputacions catalanes i representants del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. La trobada, on va assistir la diputada Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Núria Crivillé, va servir  per fer balanç de la fase pilot 2014 del Pla de foment de l'ús de la biomassa amb finalitats tèrmiques. També va servir per planificar les actuacions que cal dur a terme l'any 2015 i les accions per al foment de la gestió forestal local.

Durant la reunió, Crivillé va exposar el posicionament favorable de la Diputació de Tarragona pel que fa al foment de l'ús de la biomassa amb finalitats tèrmiques a nivell municipal. Així mateix, va donar suport al full de ruta que marcarà el desenvolupament dels Plans d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES), que actualment es troben en fase inicial.

El Pla de foment de l'ús de la biomassa amb finalitats tèrmiques té com a objectiu promoure la instal·lació de calderes d’ús tèrmic i petites xarxes de calor per a edificis i equipaments públics municipals per tal  de dinamitzar l’ús sostenible dels boscos a Catalunya. També pretén reduir significativament les quotes de consum per a usos tèrmics que tenen actualment els equipaments municipals, contribuint a assolir els objectius de l'Estratègia per promoure l'aprofitament energètic de la biomassa forestal i agrícola i del Pla de l’Energia i el Canvi Climàtic de Catalunya (PECAC) 2012-2020.

El Pla, que parteix d’una col·laboració entre la Generalitat i les quatre diputacions catalanes, suposarà la implementació d'un nou model de gestió territorial que vincularà la inversió en calderes de biomassa a nivell municipal amb la gestió forestal sostenible local i la reducció del risc d’incendis.

Etiqueta: 
Biomassa
Galeria d'imatges