La Diputació de Tarragona s’adhereix al manifest unitari del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

El dia 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. La Diputació de Tarragona se suma un any més a aquesta causa i s’adhereix al manifest unitari per commemorar aquest dia.

25/11/2020
Diputació
25N2020: violència contra es dones
25N2020: violència contra es dones

El dimecres 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. La Diputació de Tarragona se suma un any més a aquesta causa i s’adhereix al manifest unitari per commemorar aquest dia. Es tracta d’un document elaborat per l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, consensuat amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Delegació del govern a Catalunya i les quatre diputacions catalanes.

En el manifest es ressalten les iniciatives populars de rebuig a les agressions masclistes, moviments com el #MeeToo, #YoSiTeCreo o #NoEstàsSola han esdevingut lemes de rebuig a la violència masclista que han acaparat les xarxes socials els últims anys i que han unit la societat en un clam conjunt en defensa dels drets de les dones. També constata que el confinament derivat de la pnadèmia per la Covid-19 ha agrujat, en molts casos, les situacions de risc entre les dones i ha permès als agressors controlar i assetjar a les seves víctimes en l'entorn familiar.

I, en aquesta línia, la Diputació de Tarragona, compromesa amb la defensa dels drets de les dones, la lluita feminista i la denúncia de la violència masclista, ha continuat amb la campanya engegada el passat any, però fent parant especial atenció al conflicte d'assetjament a les llars, amb el lema:  "Violència contra les dones: ni a casa, ni al teu municipi, ni enlloc". Amb aquesta campanya la Diputació, sensible amb les causes socials i compromesa amb les persones, vols sensibilitzar la ciutadania dels municipis del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Baix Penedès sobre la importància de defensar els drets i les llibertats de totes i tots.

El manifest elaborat per l’Institut Català de les Dones fa una crida a totes les dones perquè expliquin si estan sotmeses a situacions de violència i als homes que rebutgen aquestes violència a alçar la seva veu contra els agressors.

El divendres 27 de novembre es llegirà el manifest al ple de la Diputació de Tarragona.

Podeu consultar el text íntegre en el document adjunt.

Etiqueta: 
DONES
Galeria d'imatges