La Diputació de Tarragona s'adhereix a la Carta del Paisatge del Priorat

Aquest compromís és fruit de la voluntat de la institució de preservar la natura, tal com estableix el Pla Estratègic 2011-2015.

25/07/2012
La Diputació de Tarragona s'adhereix a la Carta del Paisatge del Priorat
La Diputació de Tarragona s'adhereix a la Carta del Paisatge del Priorat

La Diputació de Tarragona dóna suport a la Carta del Paisatge del Priorat. Aquest compromís, materialitzat amb la signatura del document d’acord, és fruit de la voluntat de la institució de preservar la natura, tal com estableix el Pla Estratègic 2011-2015. Així doncs, la Diputació de Tarragona s’ha sumat a la llista d’agents públics i privats que s’han implicat directament en la promoció de la Carta del Paisatge.

La Carta del Paisatge del Priorat, promoguda pel Consell Comarcal del Priorat, és un document de caràcter públic, voluntari i de compromís orientat a promoure la millora dels paisatges o de la qualitat de vida de les comunitats mitjançant l’establiment d’objectius, acords i estratègies de gestió, en què les parts signants es comprometen, davant la societat, a formar part d’un projecte col·lectiu i a treballar en conseqüència per a assolir els compromisos signats.

En concret, amb la signatura de la proposta de compromís a la Carta del Paisatge del Priorat, la Diputació de Tarragona contribuirà al desenvolupament equilibrat del territori realitzant diverses actuacions com: Agenda 21, actuacions amb el Parc Natural de la Serra del Montsant, protecció i gestió de l’Espai d’Interès Natural de la Serra de Llaberia, col·laborant amb la Mancomunitat de municipis del Parc Natural de la serra del Montsant, també amb la instal·lació i adequació d’àrees de lleure, amb informació i educació ambiental per a la conservació del territori i del medi ambient, la prevenció d’incendis forestals, la dinamització del sector oleícola i la implantació de la recollida selectiva d’oli domèstic usat i de roba usada al Priorat.

Galeria d'imatges