La Diputació difon els atractius del territori amb el llibre "Costa Daurada i Terres de l'Ebre. Paisatges de Tarragona"

Amb textos de Joan Maria Pujals i imatges dels fotògrafs Rafael López-Monné i Mariano Cebolla. Josep Poblet ha presentat l’obra a Altafulla

18/04/2013
La Diputació difon els atractius del territori amb el llibre "Costa Daurada i Terres de l'Ebre. Paisatges de Tarragona"
La Diputació difon els atractius del territori amb el llibre "Costa Daurada i Terres de l'Ebre. Paisatges de Tarragona"

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha presentat avui a Altafulla el llibre Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Paisatges de Tarragona, editat per Lunwerg Editors amb la col·laboració de la institució supramunicipal. L’obra difon el patrimoni cultural, paisatgístic i humà de la demarcació, a través dels textos de Joan Maria Pujals i imatges dels fotògrafs Rafael López-Monné i Mariano Cebolla. Representants de la Diputació, dels autors i de l’editorial han participat aquest matí en la presentació de l’obra a la premsa.

L’obra, que actualitza i amplia una versió anterior, es presenta en dues edicions trilingües: una en català, francès i rus, i l’altra en castellà, anglès i alemany. D’aquesta manera, es pretén que l’obra augmenti la difusió arreu del territori del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La incorporació de l’idioma rus respon a aquest objectiu. Per això, el llibre ja es va presentar el passat mes de març a Moscou, per tal d’acostar els potencials visitants procedents de Rússia.

Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Paisatges de Tarragona presenta dos territoris de la demarcació amb una forta identitat: la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. El primer destaca per les platges, la tradició marinera, el patrimoni, la gastronomia, la cultura i el turisme familiar. I el segon, per la naturalesa en estat pur, els espais verges, el Delta de l’Ebre, el patrimoni arquitectònic i la cultura popular.

Josep Poblet: “És un llibre que ens obre al món”

A l'acte de presentació del llibre -al qual també ha assistit el gerent del Patronat de Turisme de la Diputació, Octavi Bono- el president de la Diputació s’ha referit a aquest llibre com “un servei públic”, atès que difon arreu el territori: “és un llibre que ens obre al món”. Però no només això, ha afegit Josep Poblet, sinó que la publicació també acosta la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre a l’entorn més proper, i també a la resta de Catalunya. En aquest sentit, ha assenyalat que “les coses, quan es coneixen és quan s’estimen”. El president de la Diputació ha elogiat la tasca de l’autor dels textos, Joan Maria Pujals, “pel seu gran coneixement de la realitat del territori, que posa en valor”. Segons ha indicat, “Pujals és un magnífic ambaixador del nostre territori”. Així mateix, ha lloat l’excel·lent treball dels fotògrafs Rafael López-Monné i Mariano Cebolla, i l’acurada edició per part de Lunwerg.

De la seva part, Joan Maria Pujals ha remarcat que el territori de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre és singular, entre altres coses perquè en poc espai concentra tots els recursos turístics: “tants recursos i tan magnífics”. En el llibre posa especial èmfasi en tres àmbits temàtics d’excepcional singularitat: la Tarragona romana, el gòtic i la ruta dels genis (l’itinerari que vincula els paisatges de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que van inspirar Miró, Picasso, Gaudí i Pau Casals). Pujals també s’ha mostrat d’acord amb Josep Poblet en el fet que aquesta publicació “té com a destinatària la pròpia gent de les nostres comarques i de tot el país”.

Per part dels fotògrafs, ha estat present a l’acte Rafael López-Monné, el qual ha posat de manifest que el llibre serveix per enriquir la mirada i construir nous paisatges: “Estem dotant de valor i identitat el nostre territori”. En aquest sentit, ha agraït a la Diputació la publicació de llibres com aquest, que contribueixen “a fer visible el nostre territori”.

Finalment, la representant de l’editorial ha agraït la confiança dipositada en Lunwerg per part de la Diputació i dels autors. Marta Vila ha explicat que Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Paisatges de Tarragona s’ha distribuït per llibreries de Catalunya i l’Estat, i pel que fa a l’exterior, ha destacat que es pot trobar en les principals llibreries de Moscou i Sant Petesburg. La tirada és de 3.000 exemplars, i el preu de venda al públic, de 29,50 euros. 

Presentació del llibre
Galeria d'imatges