La Diputació dóna suport a Ascó en la seva aposta per difondre l'artesania i els vins de qualitat

El president de la institució, Josep Poblet, hi inaugura la VII Mostra d’Arts i Oficis i la II Mostra Intercomarcal Tastavins, acompanyat de l'alcalde del municipi, Rafael Vidal

17/05/2014
Promoció Econòmica
Ascó
Premsa
El president de la Diputació i l'alcalde de la vila, durant la visita al recinte firal
El president de la Diputació i l'alcalde de la vila, durant la visita al recinte firal

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat aquest dissabte l'aposta del municipi d'Ascó per promoure les tradicions i els productes agroalimentaris de qualitat del territori. Així ho ha posat de manifest durant la inauguració de la VII Mostra d’Arts i Oficis i la II Mostra Intercomarcal Tastavins, que al llarg del cap de setmana aplega una vuitantena d'artesans de Catalunya, el País Valencià i l'Aragó, així com 30 cellers de les denominacions d'origen Priorat, Terra Alta, Tarragona i Montsant. La Diputació col•labora econòmicament en aquesta festa, organitzada per l'Ajuntament asconenc.

La Mostra d’Arts i Oficis té com a una de les seves finalitats la difusió de l’artesania catalana i, especialment, la que es fa a Ascó i el seu entorn. Així, ceramistes de Miravet i Benissanet, artesans de la cera d’abelles d’Arnes, de la fusta del Pinell de Brai o del cuir de Móra d’Ebre, entre d’altres, hi tenen el seu espai. Del poble d’Ascó hi prenen part dos mestres artesans, un canyisser i un picapedrer. A banda dels artesans arribats d'arreu, la Mostra d’Arts i Oficis es nodreix d’estands d’entitats i d'organitzacions sense ànim de lucre. Pel que fa a la Mostra Intercomarcal Tastavins, que enguany celebra a segona edició, incrementa el nombre de cellers que hi participen.

L'obertura de la mostra ha estat presidida per Josep Poblet i l'alcalde del municipi, Rafael Vidal, acompanyats del regidor de Turisme, Pau Daniel Serrano; d'altres membres de la Corporació; del diputat de la Diputació i alcalde de Móra la Nova Joan Piñol, i de representants d'entitats ciutadanes d’Ascó. Tots ells han fet un recorregut per la mostra, situada als carrers Hospital i Major, a les places de l’Església i Nova, i al Pla de Vallxiqué. El president de la Diputació ha ressaltat el valor econòmic, social i cultural d’aquest esdeveniment, i la seva contribució a la diversificació de l’economia asconenca. Poblet s’ha referit també a l’èxit de què gaudeix la Mostra d’Arts i Oficis i la Mostra Intercomarcal Tastavins des dels seus inicis, així com la col•laboració de la Diputació de Tarragona en aquest certamen i també en el conjunt del pla estratègic d’Ascó. De la seva part, l’alcalde Rafael Vidal ha insistit en la importància de diversificar l’economia de la localitat, i ha agraït a la Diputació el seu suport en el camp turístic i en i altres àmbits municipals al llarg de tot l’any.

Etiqueta: 
Turisme
Galeria d'imatges
  • Durant la visita al recinte
  • Parlaments a l'àrea de la mostra de vins
  • Signant al llibre d'honor de l'Ajuntament