Les diputacions catalanes donen suport a la Generalitat en la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha assistit a la reunió de Lausana (Suïssa) per manifestar el suport de les quatre diputacions catalanes a la Generalitat en la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern 2030

07/12/2018
Esport
Comunicació
Imatge de la reunió a Lausana (Suïssa) a la seu del CIO
Imatge de la reunió a Lausana (Suïssa) a la seu del CIO

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i els presidents de les diputacions de Barcelona, Marc Castells; Girona, Miquel Noguer i Lleida, Rosa Maria Perelló, s'han reunit aquest dimecres amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras i amb el director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional (CIO), Pere Miró.

La reunió ha tingut lloc a la seu del CIO (Lausana, Suïssa) i ha servit per manifestar el suport de les quatre diputacions catalanes a la Generalitat en la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern de l’any 2030. Els representants catalans també s’han reunit amb el president del Comitè, Thomas Bach.

Cal recordar que el passat mes de setembre el CIO va visitar diverses instal·lacions i infraestructures que podrien ser utilitzades durant aquest esdeveniment esportiu. D’aquesta visita, el Comitè Olímpic Internacional va emetre un dictamen favorable on es reconeixia que el territori compta amb les infraestructures necessàries per acollir la competició.

L’informe tècnic de Gilbert Felli, antic director executiu dels Jocs Olímpics, ressalta el gran potencial que tenen tant els Pirineus com Barcelona per acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern, d’acord amb els nous criteris de sostenibilitat que s’ha marcat el Comitè per garantir tant la viabilitat com un llegat positiu en el territori.

Galeria d'imatges