L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa inaugura el 9 de març ‘Dimarts d’històries’, un espai de xerrades en format de podcast il·lustrat

Amanda Cuesta, Neus Miró i Elena Blesa obriran les primeres sessions que es podran seguir per internet i tractaran sobre personatges, llenguatges, relats i pràctiques d’art, cultura i pensament

03/03/2021
Educació
Tarragona
Comunicació
dimarts dhistories
dimarts dhistories

L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa inaugurarà el 9 de març Dimarts d'Històries, un nou espai virtual de xerrades teòriques sobre art en format de podcast il·lustrat. Amanda Cuesta, Neus Miró i Elena Blesa Cábez, docents i professionals del món de l’art, seran les encarregades de conduir les primeres sessions fins al mes de juliol.

Els podcasts tindran una durada aproximada de 45 minuts i es podran seguir gratuïtament al canal de YouTube de l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa els dimarts a partir de les 19 hores. Un cop finalitzi l’emissió, també es podran descarregar i escoltar a conveniència de cadascú.

Amanda Cuesta, historiadora de l'art, crítica i comissaria, parlarà de herstory, fent un recorregut per la vida i obra de 6 artistes per explicar les condicions de producció de les dones i els mecanismes d’invisibilització dels seus treballs artístics en relats patriarcals.

De la seva part, la també historiadora de l'art i comissaria Neus Miró farà una introducció a algunes pràctiques fotogràfiques en l’art contemporani, com per exemple l’ús de la imatge com a eina per mostrar una realitat, per instrumentalitzar-la o bé com a suport en la creació d’una ficció o relat versemblant.

Per últim, Elena Blesa Cábez, artista docent i investigadora de l'art, proposa fer una aproximació parcial i incompleta a l'art de finals del segle XX i principis del XXI per entendre la producció artística dels nostres dies i el diàleg que es genera amb la societat, analitzant el context cultural, polític, filosòfic i social que afecta certs moviments i tendències artístiques actuals.

Podeu consultar la programació completa de Dimarts d’Històries aquí.

Etiqueta: 
Art
Galeria d'imatges