L'excel·lència en les organitzacions centra una jornada de bones pràctiques al Palau de la Diputació de Tarragona

Representants d'empreses reconegudes pel seu model de gestió han compartit la seva experiència, davant d'un centenar d'assistents

18/06/2019
Diputació
Tarragona
Comunicació
Jornada de bones pràctiques
Jornada de bones pràctiques

La Diputació de Tarragona ha acollit aquest dimarts la jornada de bones pràctiques "Eines d’Excel·lència en Gestió: inicis, present i futur", en la qual s'ha analitzat la transformació de les organitzacions que utilitzen el Model EFQM d'Excel·lència, que actualment ja en són prop de 50.000 a nivell mundial. La trobada ha estat organitzada conjuntament amb el Club Excelencia en Gestión, qui recentment ha distingit la Diputació de Tarragona com una de les institucions Ambaixadores d'Excel·lència Europea 2018. A més, l'any 2017 es va convertir en la primera diputació de l'Estat en rebre el segell EFQM 500+ en reconeixement a la seva gestió.

La jornada ha servit per analitzar quines han estat les claus de l'èxit del model de gestió EFQM d'Excel·lència des dels seus inicis, ara fa 22 anys, així com els beneficis que aporta a nivell organitzatiu. En aquest sentit, ha comptat amb la participació de representants d'organitzacions que compten amb diferents reconeixements: la Universitat Politècnica de Catalunya, l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, l'Hospital Plató i la Diputació de Tarragona, entre altres. A més, ha comptat amb la participació del president de Barcelona Drucker Society, Xavier Marcet, qui ha ofert la ponència inicial, i amb el secretari general del Club Excelencia en Gestión, Ignacio Babe, qui ha avançat algunes de les novetats previstes de cara al nou Model EFQM 2020.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha estat l'encarregat d'encetar la jornada. Durant la seva intervenció ha afirmat que a la Diputació "hem cregut en l'excel·lència, la transparència i la qualitat com a valors fonamentals en la gestió de la institució", motiu pel qual ha estat reconeguda diverses vegades. En aquest sentit, va obtenir l'any 2010 el segell EFQM 300+; el 2014 va ser reconegut amb el segell 400+, i l'any 2017 va rebre el segell europeu de qualitat EFQM 500+. A més, l'Àrea de Coneixement i Qualitat de la institució compta ja amb el segell EFQM 600+.

El segell EFQM és una acreditació oficial atorgada per l'European Foundation for Quality Management (Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat) que permet avaluar les organitzacions, ajudant-les a identificar els punts forts i les àrees de millora en relació al seu sistema de gestió.

 

Etiqueta: 
Jornada
Galeria d'imatges
  • Jornada de bones pràctiques
  • Jornada de bones pràctiques
  • Jornada de bones pràctiques
  • Jornada de bones pràctiques
  • Jornada de bones pràctiques
  • Jornada de bones pràctiques