Més d’un segle de transport públic en imatges, a l’exposició que fins al 21 de desembre es pot visitar al Palau Bofarull

La mostra El transport públic a Reus i comarques tarragonines recull més d’un centenar de fotografies que recorren l’evolució de la mobilitat a casa nostra

01/12/2017
Cultura
Reus
Comunicació

El troleibús que durant anys va fer el trajecte Tarragona-Reus i viceversa, els trens que comunicaven les diferents poblacions a principis de segle, o la parada de taxis al bell mig de la Plaça Mercadal dels anys 60. Aquestes són algunes de les imatges retrospectives que donen testimoni de l’evolució del transport públic a casa nostra i que es poden veure a l’exposició El transport públic a Reus i comarques tarragonines. La mostra, organitzada per l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus amb la col•laboració de la Diputació de Tarragona va inaugurar-se ahir al vespre i estarà oberta al públic, al Palau Bofarull de Reus, fins al 21 de desembre. 

Els organitzadors han volgut oferir aquesta exposició a la ciutat coincidint amb els actes de celebració de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 i han reunit més d’un centenar de fotografies per aquesta ocasió.  Es tracta d’imatges propietat de particulars i entitats, entre les quals la mateixa associació organitzadora, i també d’altres com el Centre de la Imatge Mas Iglesias, Aena o l’Aeroclub de Reus, que també hi han col•laborat.

Més d'un cenetenar de fotografies per repassar la història del transport públic
Les 105 imatges presents fan un recorregut visual pels diferents mitjans de transport, instal•lacions i vies que han configurat, des d’inicis del segle XX i fins l’actualitat, la xarxa de transport públic de les comarques de Tarragona. La mostra permet assistir a l’evolució dels mitjans de transport i també a la manera de viatjar dels habitants d’aquestes comarques durant més d’un segle. 

A més de fotografies, els visitants hi trobaran elements i objectes antics relacionats amb el transport públic, que reflecteixen el pas del temps en la tecnologia, la mobilitat i els costums del viatgers.  Entre aquests, hi ha reproduccions de les primeres bicicletes, trens, ambulàncies i avions, o baguls i maletes antigues que feien servir els primers viatgers del transport públic de les comarques tarragonines.  

L’exposició es pot visitar de dimarts a dissabte, d’11 a 13 hores i de 17 a 20 hores.

Etiqueta: 
Palau Bofarull
Galeria d'imatges