Mor el pintor i gravador Mariano Rubio, fortament vinculat a la Diputació de Tarragona

Va ser professor de l'Escola d'Art i Disseny de la institució a Tarragona i al Museu d'Art Modern s'hi poden visitar obres representatives de l'artista

08/07/2019
Cultura
Tarragona
Comunicació
Mariano Rubio, durant l'acte de presentació del llibre 'Rubio. A través del temps i de l'espai'
Mariano Rubio, durant l'acte de presentació del llibre 'Rubio. A través del temps i de l'espai'

El pintor i gravador Mariano Rubio ha mort aquest dilluns a l'edat de 92 anys. L'artista, nascut a Calatayud l'any 1926, va viure durant més de 50 anys a Tarragona, on va desenvolupar gran part de la seva trajectòria artística i docent, convertint-se en un dels artistes més rellevants del Camp de Tarragona, sobretot en l'àmbit del gravat.

Format a Barcelona, París i Múnic, durant molts anys va compartir la seva carrera artística amb l’ensenyament, primer a Gijón i després a Tarragona, on va exercir de professor de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona. La vinculació amb la Diputació de Tarragona destaca també per la seva relació amb el Museu d'Art Modern, on es poden visitar les obra 'La soledad del atleta' i el gravat 'La Era de Calatayud', molt representatives de l'artista.

Durant la seva trajectòria ha obtingut nombrosos premis i distincions a nivell nacional i internacional. L'any 1978 va ser distingit amb el Premi Tapiró de Pintura de la Biennal d'Art del Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona. Rubio també va protagonitzar un dels volums de la Col·lecció Tamarit, que la institució dedica a autors vinculats amb la demarcació de Tarragona. ‘Rubio. A través del temps i l'espai' es va presentar al Museu d'Art Modern de la Diputació l'any 2009.

 

 

 

Etiqueta: 
Mariano Rubio
Galeria d'imatges