Prop de 4.000 persones omplen la TAP en benefici de la Marató de TV3

L’acte solidari, organitzat per la Diputació, ha aplegat ciutadans d’arreu de la demarcació. Els alumnes dels centres de música, art i educació especial de la institució n’han estat els protagonistes.

01/12/2012
Prop de 4.000 persones omplen la TAP en benefici de la Marató de TV3
Prop de 4.000 persones omplen la TAP en benefici de la Marató de TV3

La Diputació de Tarragona ha obert avui les portes de la Tarraco Arena Plaça (TAP) als ciutadans de la demarcació per oferir un espectacle de producció pròpia a favor de la Marató de TV3, que enguany està dedicada a la lluita contra el càncer. Prop de 4.000 persones s’han congregat a la TAP per participar d’aquesta iniciativa solidària.

Els centres de música, art i educació especial que la Diputació gestiona a Tarragona, Reus i Tortosa, i el servei pedagògic del Museu d’Art Modern (MAMT) han estat els protagonistes d’aquesta activitat: un espectacle musical, artístic, audiovisual i sensorial que ha fet pujar a l’escenari prop de 450 músics, i que ha comptat amb la participació del reconegut compositor i director d'orquestra, Salvador Brotons.

A l’esdeveniment, hi han pres part el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, que ha presidit l’acte; el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, i el delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Quim Nin. Així mateix, hi han estat presents diputats al Parlament de Catalunya i diversos delegats territorials de la Generalitat, així com el president i la presidenta de la Lliga Contra el Càncer i de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, respectivament.

L’acte, que ha estat presentat i conduït pel comunicador Enric Company, ha començat amb una actuació musical a càrrec de la Banda Simfònica de la Diputació, dirigida per Àngel Martínez, i ha continuat amb la projecció d’un audiovisual realitzat pels alumnes i professors de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, un treball que ha servit per mostrar als assistents les activitats que realitzen tots els centres d’educació que gestiona la institució intercomarcal. A continuació ha estat el torn de l’Orquestra Simfònica i Cors dels Conservatoris de la Diputació, del Conservatori de Vila-seca i de la soprano tarragonina Marta Matheu, tots ells dirigits per Salvador Brotons. El recital ha finalitzat amb la interpretació conjunta de l’obra Nadales Catalanes per a Cor i Orquestra Op. 76, composada per ell mateix.

Els alumnes dels centres d’educació especial que la Diputació gestiona a Reus, Tarragona i Tortosa han protagonitzat la part final de l’acte enlairant 300 globus gegants, d’1 metre de diàmetre. En aquest moment la cúpula de la TAP s’ha obert per deixar pas als globus, simbolitzant els valors de la pau, la tolerància i la solidaritat. L’acte ha finalitzat amb el Cant dels Segadors i l’himne de la Marató.

El primer mapping de gran format que es fa a Tarragona
Durant tot l’acte s’ha projectat un mapping sobre l’alçada completa de la façana de la Tarraco Arena Plaça, un treball que ha estat realitzat pels alumnes i professors de les escoles d’art i disseny de la Diputació. Es tracta del primer mapping de gran format que té lloc a la ciutat de Tarragona.

Per aquesta ocasió, els estudiants i professors de l’Escola d’Art han preparat tot un seguit d’imatges i sons per suggerir temes com la ciutat i la relació dels individus amb ella. Imatges abstractes, que han transformat la façana de la TAP en un gran llenç, tot produint una experiència sensorial intensa a tot el públic.

Una crida a la solidaritat
Amb aquesta iniciativa la Diputació de Tarragona ha volgut implicar la ciutadania en la causa solidària de la lluita contra el càncer. Les aportacions a la Marató, de caràcter voluntari, s’han pogut efectuar durant tota la tarda mitjançant diverses urnes situades arreu del recinte.

La Tarraco Arena Plaça: el gran espai ciutadà
Una hora abans de l’inici de l’acte, els assistents han pogut efectuar un recorregut per la TAP per conèixer amb detall aquest espai emblemàtic que la Diputació ha remodelat i transformat per posar-lo a l’abast de la ciutadania amb l’objectiu que aquesta pugui gaudir de la cultura i l’espectacle.

La Tarraco Arena Plaça, propietat de la Diputació de Tarragona, referma cada cop més la seva condició d’equipament social, cultural i esportiu de referència a les comarques de Tarragona i a tot Catalunya. En aquests dos últims anys hauran passat per la TAP prop de 105.700 persones, ciutadans que han participat de les 20 activitats culturals, esportives i musicals que s’hi han dut a terme des de la seva remodelació.

Concert per la Marató de TV· 2012
Galeria d'imatges