‘Ritmes de la Mediterrània’ fusiona la percussió dels conservatoris de la Diputació de Tarragona amb la dansa de Roberto Olivan

L’Auditori Diputació acull aquest dissabte l’estrena del muntatge, amb música interpretada pel grup Ensemble de Percussió, format per prop de 20 alumnes dels tres conservatoris de Música de la Diputació

26/06/2018
Cultura
Tarragona
Comunicació
'Ritmes de la Mediterrània' fusiona percussió i dansa.
'Ritmes de la Mediterrània' fusiona percussió i dansa.

Aquest dissabte, 30 de juny, a les 19.30h el grup Ensemble de Percussió i la companyia de dansa R.O.P.A. –Roberto Olivan Performing Arts- presenten ‘Ritmes de la Mediterrània’ a l’Auditori Diputació. L’espectacle s’inclou en la programació cultural dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Es tracta d’onze peces musicals de percussió que es fusionaran amb dansa contemporània, que permetran al públic assistent fer un viatge pel mar Mediterrani.

Els alumnes que formen part dels grups de percussió dels tres conservatoris de música de la Diputació –a Tarragona, Reus i Tortosa- s’han unit en aquesta ocasió sota el nom d’Ensemble de Percussió. Una vintena d’alumnes que cursen entre 3er i 6è curs dels seus estudis de Grau Professional en l’especialitat de Percussió interpretaran les peces escollides per aquest espectacle, sota la direcció dels professors de l’especialitat dels 3 centres: Àlex Llorens, Andreu Roig i Francesc Vidagany. A més, es comptarà amb l’acompanyament de l’Enric Albiol en qualitat de solista.  

Un cop proposades les peces musicals per part dels professors dels conservatoris de música de la Diputació, el ballarí Roberto Olivan ha preparat coreografies de dansa contemporània, per tal de donar forma als ritmes, inspirats en els mar Mediterrani i els seus valors i riquesa cultural. Olivan, amb una sòlida formació com a ballarí professional a l’Institut del Teatre de Barcelona i a l’escola P.A.R.T.S. de Brusel·les i amb una carrera reconeguda internacionalment, és el director de R.O.P.A.,  companyia de dansa fundada per ell mateix el 2001. També és el director i fundador del Festival Deltebre Dansa, que se celebra anualment des del 2004. La seva trajectòria artística compta amb diversos reconeixements a nivell internacional.

‘Ritmes de la Mediterrània’ és un espectacle gratuït però cal disposar d’invitació, que es pot recollir sense reserva prèvia a partir d’aquest dimarts, 26 de juny, al mateix Auditori Diputació (C. Pere Martell, 2, Tarragona).

Etiqueta: 
Cultura
Galeria d'imatges