Una jornada a la Diputació de Tarragona facilita a tècnics i electes locals les eines per garantir el dret a l'habitatge a les persones amb risc d'exclusió residencial

La consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs, ha obert la jornada juntament amb el president de la Diputació, Josep Poblet

16/02/2017
Municipi
Tarragona
Comunicació
Un moment de la inauguració
Un moment de la inauguració

La Diputació de Tarragona ha acollit aquest dijous al matí una multitudinària jornada de formació sobre la Llei 4/2016 de mesures de protecció del dret a l'habitatge de les persones en risc d'exclusió residencial, un text que el Parlament català va aprovar el passat desembre i que permet incrementar els mecanismes de les administracions per ajudar a les famílies que estan endeutades, ampliar el parc públic d’habitatges i evitar els desnonaments.

La jornada, organitzada pel departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, s'ha adreçat a responsables d’habitatge, tècnics jurídics i de serveis socials i càrrecs electes, 140 persones en total. La sessió ha aprofundit en el coneixement de les eines que els municipis tindran al seu abast a partir d’ara, previstos en la nova llei. En aquest sentit, el president de la Diputació de Tarragona ha destacat la importància de donar a conèixer aquest nou text: "És una prioritat de la Diputació fer arribar amb immediatesa els continguts de la llei al món local i comarcal del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre", ha assenyalat Josep Poblet durant la inauguració, que ha presidit juntament per la consellera Meritxell Borràs i el secretari d'Habitatge de la Generalitat, Carles Sala.

Josep Poblet ha posat de manifest la utilitat d'aquesta llei en favor dels qui més pateixen la crisi econòmica, i el compromís de tècnics i electes en favor de les famílies i del seu dret legítim a l'habitatge en situacions de risc d'exclusió residencial. En la mateixa línia, Meritxell Borràs ha assenyalat que "ara disposem d’una eina clau per a garantir el dret a un habitatge digne".

La formació, a càrrec de destacats experts en la matèria, s'ha estructurat en tres blocs: el procediment de mediació i les comissions d’habitatge i assistència per a situacions d’emergència social; l’expropiació temporal d’habitatges buits i lloguer social obligatori, i altres instruments amb incidència en les polítiques d’habitatge.

Etiqueta: 
Habitatge
Galeria d'imatges