La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona reuneix una vuitantena de joves músics durant la seva estada anual a Sant Carles de la Ràpita

’agrupació musical oferirà tres concerts gratuïts els dies 8, 9 i 10 a Tortosa, Reus i l’Hospitalet de l’Infant, sota la batuta del prestigiós director Frank de Vuyst

04/09/2017
Cultura
Sant Carles de la Ràpita
Comunicació
Estada de la Banda Simfònica a Sant Carles de la Ràpita
Estada de la Banda Simfònica a Sant Carles de la Ràpita

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona, integrada per una vuitantena de joves músics, alumnes de Grau Professional dels conservatoris de Tarragona, Reus i Tortosa, ha iniciat aquest dilluns la seva tretzena estada a Sant Carles de la Ràpita. Amb caràcter anual, aquest projecte musical, pedagògic i de convivència culmina amb tres concerts gratuïts oberts a tot el públic. En aquest ocasió, els concerts tindran lloc els dies 8, 9 i 10 de setembre a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, al Teatre Bartrina de Reus, i al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, respectivament. Els concerts començaran el dia 8 a les 20h i la resta de dies a les 19 hores.

L’estada compta amb la presència d’un director convidat, que enguany és el mestre Frank de Vuyst, que a més de dirigir els assajos, es posarà al capdavant de la formació durant els concerts.

Un projecte d’aprenentatge musical i de treball col·lectiu

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona està formada per alumnes de vent, percussió, corda i piano dels tres conservatoris de la Diputació amb edats compreses entre els 12 i els 18 anys. Després de passar unes proves de selecció, els joves músics realitzen una estada de treball, que enguany té lloc a la casa de colònies l’Alberg la Ràpita, a Sant Carles de la Ràpita.

Fruit d’aquesta estada de treball amb professors dels conservatoris i el director convidat, és possible preparar un repertori de qualitat i oferir-lo al públic. Es tracta d’una experiència pedagògica, musical i de convivència que enriqueix l’alumnat i que els permet formar part d’una agrupació de grans dimensions i d’un alt nivell interpretatiu. El projecte de la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona ja ha estat consolidat durant els seus 13 anys d'existència.

El director convidat, Frank de Vuyst

Frank De Vuyst, nascut la ciutat belga de Zele, Flandes, va formar-se al conservatori superior de Gant (Bèlgica), Maastricht i Tilburg (Països Baixos), titulant-se en Teoria de la Música, Pedagogia, Saxòfon i Direcció de banda professional. Ha estudiat direcció d'orquestra a Viena (Àustria), amb el mestre Richard Edlinger.

Actualment és director titular de la Unió Musical de Torrent i de l'Agrupació Artística de Dénia, director artístic de la Wind Orchestra Saragossa (Woz), i director artístic de la Banda Sinfonica de la RED de Escuelas de Música de Medellín, Colòmbia. Ha fet enregistraments per a segells discogràfics d'Espanya, EUA, Japó, Bèlgica, i Colòmbia.

Programa dels concerts

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona interpretarà un repertori dividit en dues parts. La primera estarà integrada per Música y vinos, de Manuel Morales Martínez i Mare Nostrum de Miquel Asins Arbó. La segona s’iniciarà amb el tema 1405: der Brand von Bern de Mario Bürki, Fiesta de Gyuri Spies i acabarà amb Fandanguería de Victoriano Valencia.

 

 

Galeria d'imatges