El Ple de la Diputació de Tarragona aprova una moció en resposta a la sentència del Tribunal Suprem

La moció demana l'amnistia per a les persones preses polítiques i la defensa del dret d'autodeterminació

17/10/2019
Diputació
Tarragona
Comunicació
Ple extraordinari del 17 octubre
Ple extraordinari del 17 octubre

El Ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat aquest dijous, en sessió extraordinària, una moció presentada pels grups polítics d'ERC i JxCAT de resposta a la sentència del Tribunal Suprem. Mitjançant el text de la moció, proposada des de l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència, es demana l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i la defensa del dret d'autodeterminació.

En el text (que s'ha aprovat amb els vots a favor dels grups d'ERC i JxCAT, els vots en contra del grup del PSC i l'absència del diputat de C's) es manifesta el “rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem”, es reclama la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i se n’exigeix l’amnistia. A més, es mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació.

La moció aprovada també es reafirma en el “caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català” i exigeix al govern espanyol el respecte per “la legitimitat de les persones escollides democràticament” i las decisions i acords que se’n derivin.

Durant la seva intervenció la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha condemnat els actes violents que s'han produït en els darrers dies: "Com a institució condemnem tots els actes violents, vinguin d'on vinguin, que s'han produït fins avui en ciutats com Reus o Tarragona. Cap d'aquests fets aïllats han d'enterbolir el dret a la manifestació, a la lliure expressió, a la dissidència, que sempre s'ha caracteritzat per ser extremadament cívica i pacífica, ni la tasca de garantir la seguretat que exerceix la policia del nostre país". La presidenta ha finalitzat el seu discurs assegurant que "el que ens fa superar les contradiccions és la convicció plena que la no-violència és l'única via".

La presidenta de la Diputació també ha volgut fer esment als prop de 150 ajuntaments de la demarcació que durant aquests dies han votat també aquesta moció.

Etiqueta: 
Plens
Galeria d'imatges