El Palau Bofarull de la Diputació a Reus acull l’exposició ‘Oliveres Mil·lenàries’, un recull de fotografies dels millors exemplars

Nou municipis de la demarcació de Tarragona formen part de la major zona de concentració d’oliveres mil·lenàries del món

17/01/2020
Cultura
Reus
Comunicació

El Palau Bofarull de la Diputació a Reus (Carrer Llovera, 15) acull fins al 31 de gener l’exposició ‘Oliveres mil·lenàries’, que es pot visitar de dimarts a divendres d’11.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 20.00 h. Compta amb un recull de fotografies dels millors exemplars del territori, considerada la major zona de concentració d’oliveres mil·lenàries del món. L’exposició està organitzada per l’Associació Territori Sénia, que s’encarrega de promocionar el territori i de fer difusió i conservació d'aquests arbres mil·lenaris.

En total el territori compta amb 5.027 oliveres mil·lenàries. Per ser considerades com a tal, el perímetre de les oliveres ha de ser superior a 3’5 metres i el tronc ha d’estar situat a 1’3 metres del terra. Aquestes estan repartides en 27 municipis de tres territoris: 15 municipis de la demarcació de Castelló, 3 municipis de Terol i 9 municipis de Tarragona. La Diputació de Tarragona juntament amb les de Castelló i Terol donen suport a les activitats i accions que es realitzen per donar-ho a conèixer.

L’associació s’anomena ‘taula’ com a punt de trobada i diàleg i ‘Sénia’ pel riu que fa de límit natural entre els tres territoris. L’any 2006 van crear la mancomunitat i a partir d’aquesta van impulsar la creació de l’associació, que està formada per la pròpia mancomunitat i per representants dels sectors econòmics i socials de la zona.

Etiqueta: 
Palau Bofarull
Galeria d'imatges