La presidenta de la Diputació inaugura la primera agència de l'energia de la demarcació

L'Agència Comarcal de l'Energia de la Conca de Barberà, ubicada al centre de desenvolupament ConcaActiva, té com a objectiu dinamitzar i sensibilitzar en l'àmbit de l'energia els municipis de la Conca de Barberà.

04/03/2020
Medi Ambient
Montblanc
Comunicació
Acte de presentació de l'Agencia de l'Energia d ela Conca de Barberà
Acte de presentació de l'Agencia de l'Energia d ela Conca de Barberà

Les instal·lacions de l'Organisme Autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà (Concactiva) han acollit, aquest dimarts 3 de març a la tarda, l'acte inaugural de l'Agència Comarcal de l'Energia de la Conca de Barberà. Un ens de nova creació impulsat per la Conselleria Comarcal de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura i que s'emmiralla amb altres experiències d'èxit al país com són les agències d'Osona, el Bages i el Ripollès i que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, acompanyada pel president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols i la consellera comarcal de sostenibilitat, Paisatge i Cultura, Carme Ferrer, ha presidit aquest dimarts la jornada que ha servit per donar a conèixer l'Agència i presentar-la en societat. Llauradó ha afirmat que «dins del pacte d'alcaldes i alcaldeses per l'energia i el clima, la Diputació hi dona suport perquè els municipis han de poder assumir els objectius per adaptar-se al canvi climàtic. La Conca de Barberà és una de les comarques més actives en el desenvolupament econòmic rural de la demarcació i valorem positivament que, novament, la Conca torni a estar a l'alçada i sigui pionera en la creació de l'Agència de l'Energia». Per altra banda, el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols ha destacat que «és un orgull ser la comarca pionera en crear aquesta Agència. Buscar energies alternatives a les que tenim actualment és una demanda que ens fa la societat i hem de passar al davant». La consellera comarcal de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura, Carme Ferrer, ha afegit que «és una oportunitat per la comarca si aconseguim tenir un model en el que tots ens hi sentim còmodes. No inventem res, això ja s'està duent a terme en altres comarques amb resultats excel·lents. Si existeix estalvi i racionalització del consum en les administracions locals, això reverteix en la ciutadania ja que els municipis tindran més capacitat econòmica per dur a terme altres projectes».

Francesc Mauri, meteoròleg de TV3 ha estat l'encarregat d'oferir una ponència sobre canvi climàtic i transició energètica. Una taula d'experiències amb Gil Salvans, tècnic de l'Agència Local de l'Energia d'Osona; Albert Puigvert, representant d'ARCA (Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya); Jordi París, director de l'OAD Conca de Barberà ( Concactiva) i Sergi Saladié, geògraf de la URV han completat la sessió inaugural.

Visita a les instal·lacions de Conca Activa

visita a les instal·lacions de Conca ActivaDurant l'estada a les instal·lacions de 'Organisme Autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà (Concactiva), la presidenta de la Diputació, acompanyada del diputat Jordi Cartanyà, i dels consellers del Consell comarcal de la Conca,  ha pogut conèixer de primera mà tots els projectes i línies de treball que s'hi duen a terme amb el director de l'organisme, Jordi París. Conca Activa, que compta amb el suport econòmic de la Diputació, és un motor de formació i desenvolupament laboral per a la ciutadania de la Conca de Barberà.

Etiqueta: 
Medi Ambient
Galeria d'imatges
  • Presentació de l'Agència de l'Energia
  • Francesc Mauri en la lliçó inaugural
  • La presidenta visita les instal·lacions de Conca Activa