El Vendrell amplia l’illa de vianants del centre urbà amb la col·laboració del Pla d’Acció Municipal de la Diputació

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, visita avui l’actuació que permetrà dinamitzar l’àrea comercial del Vendrell, una important millora pels seus veïns

12/11/2020
Municipi
El Vendrell
Comunicació
Visita de les actuacions fetes al Vendrell
Visita de les actuacions fetes al Vendrell

L’Ajuntament del Vendrell, amb el suport del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona, ha ampliat i renovat diversos elements de l’illa de vianants del seu centre urbà, per tal de potenciar i dinamitzar aquesta àrea comercial. L’actuació, iniciada al setembre del 2019, ha tingut un cost d’1,3 milions d’euros per la renovació dels paviments, els serveis urbans, la senyalització i el mobiliari urbà. Inclou la carretera del Doctor Robert i els carrers Prat de la Riba, Nord i Sant Magí, en aquests dos últims s’hi estan finalitzant les intervencions.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó visita avui les actuacions que s’estan duent a terme, acompanyada de l’alcalde del Vendrell, Keneth Martínez. També hi participen la vicepresidenta quarta de la Diputació, Eva Mata, i el regidor de Via Pública de l’Ajuntament del Vendrell, Alfons Herrera.

 

Altres actuacions de la Diputació al municipi

Amb l’objectiu de millorar la mobilitat dels ciutadans del Vendrell la Diputació de Tarragona està redactant el projecte de condicionament de les carreteres TP-2044 i TV-2048 del Vendrell a Sant Vicenç de Calders, amb una inversió prevista de 700.000 euros. L’actuació pacificarà el trànsit i millorarà la convivència entre els vehicles i els vianants i ciclistes, per tal d’incrementar-ne la seguretat. Aquesta actuació viària se suma a la feta recentment a la travessera del barri marítim de Sant Salvador, que n’ha millorat la mobilitat, amb una inversió de més de 470.000 euros.

També a El Vendrell la Diputació ha col·laborat recentment en la restauració del coronament ornamental de l’edifici de l’antiga Biblioteca Popular del Vendrell, construïda el 1920. És una de les obres destacades de la Mancomunitat de Catalunya (1914-1925) a la demarcació de Tarragona, propietat de la Diputació de Tarragona i seu del Patronat de Cultura i de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell. Els treballs realitzats, la substitució de les 12 boles de grans dimensions que coronen l’immoble, els va projectar la Unitat d'Arquitectura Municipal del Servei d'Assistència Municipal de la Diputació i han comptat amb un pressupost de 11.755,20€. L'edifici està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local.

Etiqueta: 
PAM
Galeria d'imatges
  • Visita de les obres