La Diputació impulsa la prevenció d'incendis i la millora de camins als boscos de l'Aguilera i el Botjar, a Creixell i Roda de Berà

L’actuació la durà a terme personal gestionat per la Fundació Onada

25/06/2013
Medi Ambient
Premsa
Signatura de l'acord
Signatura de l'acord

La Diputació de Tarragona col·labora amb la fundació privada Onada en la prevenció d’incendis forestals al terme municipal de Creixell i Roda de Berà. Aquesta iniciativa s’emmarca en l’aliança entre la Diputació i l’Obra Social “la Caixa” per a la preservació d’espais naturals de la demarcació i la reinserció de col·lectius en risc d’exclusió social. La institució supramunicipal destina 50.000 euros a la fundació per tal que desenvolupi aquesta actuació, segons l’acord signat pel president de la Diputació, Josep Poblet, i el president de la fundació Onada, Josep Gomis.

L'actuació es realitza sobre una superfície de 10 ha. Concretament, s'hi realitzaran tasques de prevenció d’incendis mitjançant la millora dels accessos dels camins existents, de manera que hi puguin circular vehicles contra incendis. Al mateix temps, es netejarà els indrets on s'hi acumula brutícia. L’actuació la durà a terme personal gestionat per la Fundació Onada. El projecte fomenta l’ocupació i la formació de persones amb discapacitat mental, en un entorn obert i integrador.

Durant l’acte de signatura, Josep Poblet ha reiterat el compromís de la Diputació en l’aspecte social i mediambiental, amb l'objectiu que “en temps difícils, l’àmbit social se’n ressenti com menys millor”. Josep Gomis ha agraït el suport de la Diputació, que permet a la fundació tirar endavant els diversos projectes de caire social i de preservació de la natura. De la seva part, el director de l’àrea de negoci de l’obra Social “la Caixa” a Tarragona, Enric Dalmau, ha reiterat el suport de la seva entitat a iniciatives tan útils com aquesta, amb les quals col·labora des de l'any 2006.

Galeria d'imatges