Magdalena Martínez

Després de graduar-se amb les més altes qualificacions al Conservatori Superior de València, es trasllada a París estudiant al Conservatori Héctor Berlioz (1982) i al Conservatori Nacional Superior de Música de París.

És admesa al programa Artist Diploma a Bloomington School of Music de la Universitat d’Indiana (USA), i més tard a la Royal Academy School of Music de Londres.

Rebé el primer premi al Concurs Nacional de Joventuts Musicals en l’especialitat de Càmera i solista; obtingué el primer premi del Concurs dels Conservatoris Ciutat de París, Héctor Berlioz; fou premiada amb el primer premi del Conservatori Nacional Superior de París. També rebé el primer premi del "Woodwinds Competition"de la Universitat d’Indiana.

Va començar la seva carrera professional amb l’Orquestra Simfònica de Madrid, posteriorment fou flauta solista a l’Orquestra Gulbenkien de Lisboa, i un temps després va guanyar per oposició la plaça de flauta solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona.

Al llarg de la seva carrera, ha actuat com a solista a les orquestres simfòniques d’Euskadi, Chamber Orchestra of Europe, Orquestra de València, Orquestra de Cadaqués, Manchester Symphony Orchestra-Hallé, Master Symphony Orchestra-Valencia, Orquestra  Nacional d’Andorra, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Ensemble Orquestral de París, Filharmònica de Galicia, Orquestra d’Extremadura, Simfònica de Balears...

Ha treballat amb directors com Christopher Hodwood, Andrew Parrot, Lawrence Foster, Jorma Panula, Pierre Boulez, Ros Marbá, Christian Zacarias, Martin Haselboeck, Miguel Ángel Gómez Martínez, etc.

Col·labora, des del 1995, amb la Chamber Orchestra of Europe realitzant gires al Japó, USA i a les principals sales de concerts europees, amb mestres com Nicolaus Harnoncourt, Pierre Boulez, Franz Bruguen, Heinz Holliguer, Ivan Fischer o Vladimir Jurowski entre d’altres.

Té una àmplia experiència al camp pedagògic, com per exemple, en cursos de perfeccionament en les principals universitats i escoles espanyoles: Cursos Orquestrals de la Universitat Menendez Pelayo, professora de l’Aula de Música de la Universitat d’Alcalà d’Henares (2003-2010), professora de flauta al màster d’interpretació musical de la Universitat de València, professora de flauta al segon màster universitari en interpretació musical de la universitat internacional d’Andalusia.

Ha impartit cursos a les institucions i conservatoris més importants del país: Conservatori superior de Madrid, Saragossa, La Corunya, Castelló, Alacant, Salamanca, Sevilla, Palma de Mallorca, Còrdova...

També ha participat en trobades de Joves Orquestres, com la Jove Orquestra de València (JORVAL), Extremadura (OJEX), Comunitat de Madrid (JORCAM), Euskadi (EGO), Catalunya (JONC), Jove Orquestra Iberoamericana de Caracas (Veneçuela).

És professora en excedència a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Actualment ocupa la plaça de flauta solista de l’Orquestra del Palau de les Arts de València, escollida pel Mestre Lorin Maazel on ha treballat sota la direcció de mestres com Zubin Metha, Gianandrea Nosseda, Valery Guerguiev, Placido Domingo i Maksim Shostakóvich.

Ha enregistrat, com a solista, pel segell discogràfic de Claves la Serenata de Xavier Montsalvatge;  per a Harmonia mundi el Concert número 1 de S. Brotons; pel segell Naxos el Concert Màgic de L. Balada; també pels segells  Sony, Decca, Auvidis, Deutsche Grammophon acompanyant, amb la OV, artistes de la importància de Juan Diego Flórez i Plácido Domingo, o en les produccions operístiques Wagner-Fura del Baus-Metha i Cyrano de Bergerac, entre d’altres.

Magdalena Martinez fou premiada amb Menció Especial a la modalitat de Música, als prestigiosos Premis Ciutat de Barcelona el 2001.

 

Nivell: Grau Professional, Grau Superior i Postgraduats

Dies: Del 2 al 5 de juliol de 2018

Matrícula
Alumnes actius: 175 €
Alumnes oients: 85€