Josep Fuster, clarinet. Astrid Steinschaden, piano

Josep Fuster, clarinet 

Nascut a Vilanova de Castelló (València), inicia la seva formació amb V. Romero i J. Talens Sebastià. Posteriorment, estudia als Conservatoris Superiors de València i de Barcelona amb J. Panyella i J. Tordera.

És professor de clarinet i de música de cambra a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) des de l’any de la seva creació i a l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) des del 1993.

Ha estat invitat per diferents orquestres simfòniques (Orquesta Nacional de España, New American Chamber Orchestra, Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, Orquestra Camerata Mediterrània, Orquestra de Cadaqués, Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra) amb les quals ha participat en gires de concerts per Alemanya, França, Holanda, Itàlia, Estats Units i Japó.

Ha enregistrat Música virtuosa (Vol. I,II , III i IV) i les dues sonates de Brahms i Weber & Rossini, treball que ha estat finalista als premis Nacionals de Música del 2009. Ha enregistrat amb l’OBC el concertino i els concerts núm. 1 i 2 per a clarinet i orquestra de Jesús Rodríguez Picó, així com també el Quintet de la Sala de Llevant per a clarinet i quartet de corda, obra que li ha dedicat el compositor Xavier Benguerel, el concert per a clarinet i Orquestra de Albert Amargos amb TV3 i el Clarinet Concertino de Jordi Cervelló amb la Orquestra Girona XXI, obra dedicada, Fantasia per a clarinet,corrdes i petita percusio de Juan Medina i Balada del amanecer de Zulema de la Cruz, estrenat en la Orquestra de Camara Cordobesa. Ha tocat amb els Quartets de corda Orpheus i Quiroga. Ha realitzat diferents enregistraments per a Catalunya Música, RNE, Radio France i per a la Ràdio Holandesa, i també per als segells discogràfics Hyades Arts, Stradivarius, Edicions Moraleda, Anacrusi Contemporània, Columna Música i  Ars Harmònica.

La seva intensa activitat pedagògica l’ha portat a ser professor convidat a diferents orquestres joves i a impartir cursos i classes magistrals, tant per tot el territori de l’estat espanyol com a l’estranger.

Josep Fuster es artista  de Yamaha i D'Addario Woodwinds.

 

Astrid Steinschaden, piano

Astrid Steinschaden neix a Salzburg, Àustria. Rep les seves primeres classes de piano a l’edat de cinc anys amb el professor Anton Czjzek. Acaba els seus estudis superiors i "Master-Studies" a la prestigiosa Universitat "Mozarteum" a Salzburg amb matrícula d’honor, amb els professors Karl-Heinz Kämmerling i Cordelia Höfer. Realitza estudis de perfeccionament amb Stanislav Pochekin a Barcelona.

Astrid és guanyadora de concursos internacionals, com a solista, amb grups de música de cambra i com a pianista acompanyant.

Realitza concerts en festivals importants a Europa i Estats Units (Gstaad Sommets Musicaux, Berleburger Musikfestival, Società di Quartetto di Bergamo, Festival “Max-Reger”, etc.), i en sales tan famoses com la Berliner Philharmonie, Yamaha Center New York, Vaticano di Roma, Mozarteum Salzburg, Conservatori de Sant Petersburg, entre d’altres.

Treballa regularment com a pianista acompanyant en masterclasses internacionals, com per exemple: Internationale Sommerakademie Mozarteum, Curs Internacional de Música de Cervera, Internationale Musiktage Bad Leonfelden, Bayerischer Tonkünstlerverband,etc., treballant amb professors tan reconeguts com Thomas Riebl, Clemens Hagen, Leonidas Kavakos, András Keller, Igor Ozim, Gary Hoffman, Laurentiu Sbarcea, entre altres.

Astrid Steinschaden actualment és pianista acompanyant de corda i vent metall al Conservatori Superior del Liceu a Barcelona.

 

Programa

Primera part

 

Cantilene                                                                Louis Cahuzac

 

Sonatina                                                                 Joseph Horovitz

I Allegre calmato

II Lento, quasi andante

III Con brio

 

Añoranza                                                                 Juan Bta. Meseguer

 

 

Segona part

 

 

Cavatina (Una voce poco fa)                                Iwan Müller-G. Rossini

 

La Sonambula                                                        V. Bellini (S Schembari)

 

Fantasía sobre motivos de Lucrecia Borgia     Antonio Romero