Convent dels Josepets

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Convents

Comarca: Montsià

Municipi: Alcanar

Adreça: Antiga carretera de les Cases d'Alcanar

Descripció:
Aquest edifici, de planta rectangular amb semisoterrani, planta baixa i dos pisos, es va bastir a mitjan del segle XX, com a casa de vacances dels Josepets de Tortosa, germandat de Sacerdots Operaris Diocesans.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Habitatge.

Estil: Noucentisme de postguerra

Datació: Mitjan del segle XX

Localització: Es troba a ponent del nucli urbà de les Cases d`Alcanar.

Descripció:

Edifici de planta rectangular, amb semisoterrani, planta baixa i dos pisos. Tot l'edifici està arrebossat, simulant carreus als angles i l'accés a les portes principals es a través d'unes escales. Les quatre façanes estan estructurades en dos registres horitzontals separats per una motllura, situada damunt el nivell de la planta baixa. La façana principal i la posterior tenen un cos central sobresortit, que compren tres obertures per pis. A la planta baixa, al sector central posterior sobresurt l'absis de la capella. A la façana principal, a cada banda del cos més avançat, hi ha dues finestres per pis. A la part posterior les obertures es disposen de manera irregular. Les façanes laterals tenen tres obertures rectangulars per pis. Les finestres del segon pis de la façana principal són de mig punt. La resta, quadrangulars. L'edifici es corona per una cornisa i una balustrada d'obra. La coberta és un terrat.

Notes històriques:

Aquest edifici va ser construït com a casa de vacances dels Josepets de Tortosa, germandat de Sacerdots Operaris Diocesans, fundats pel sacerdot Manuel Domingo i Sol (1836-1909) de Tortosa. Estaven dedicats al foment i cura de les vocacions sacerdotals i religioses, a l'educació de la joventut i a la devoció a l'eucaristia. El 1873, Domingo i Sol creà el Col·legi de Sant Josep de Tortosa per a seminaristes. Posteriorment va fundar els de València, Múrcia i Oriola. La casa de vacances dels Josepets correspon als corrents estètics posteriors al modernisme, amb un cert regust de noucentisme monometal·lista. A l'actualitat és una casa de colònies.

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Centre social.

Adreça: Antiga carretera de les Cases d'Alcanar

Telèfon: 977 73 20 13 / 977 73 20 26

Fax: 977 73 07 90

Lloc web: http://www.alcanar.org

Adreça electrònica: ajuntament@alcanar.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.553579], [0.526794]