Tancat de Codorniu

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Masos

Comarca: Montsià

Municipi: Alcanar

Adreça: Camí del Tancat (Km. 1059 ctra. N-340)

Descripció:
Habitatge que va servir puntualment com a casa d'estiueig del monarca Alfons II. Actualment és un hotel i anteriorment havia servit com a allotjament turístic de caire rural.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Habitatge

Estil: Obra popular. Eclectisme.

Datació: 1890

Localització: Es troba a la banda est, als afores d'Alcanar, entre la N-340 i la línia de costa.

Descripció:

Construcció aïllada situada a l'interior d'una propietat rural envoltada per un mur de maçoneria. Presenta una planta irregular articulada per dos cossos perpendiculars. Els dos estan formats per planta baixa i dos pisos. Tant a la façana anterior com a la posterior es disposa una terrassa a l'alçada del primer pis, que se separa del segon per una motllura llisa horitzontal d'inspiració clàssica. Al primer pis hi ha obertures, en forma de balcons amb ampits, excepte la porta d'accés a la terrassa. Al segon, hi ha petites finestres col·locades regularment, i com les anteriors, emmarcades per motllures. A la part superior la cornisa, amb barana a sobre de pedra, se sustenta amb permòdols amb sectors de rajola de València. Com a coronació, un plafó de pedra central amb dues esferes sobre basaments als extrems. A uns 200 metres de l'edifici principal, hi ha una torre on es troben els motors de l'aigua de reg.

Notes històriques:

Durant un període en aquesta casa va estiuejar Alfons II.  Durant un periode, els antics propietaris la tenien com a habitatge de segona residencia. Des de l'any 2003 es va rehabilitar com un hotel. Anteriorment a aquest últim canvi de funcionament va servir com allotjament turístic.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Hotel

Adreça: Camí del Tancat (Km. 1059 ctra. N-340)

Telèfon: 977 737 194 - 696 544 801

Fax: 977 737 231

Lloc web: http://www.tancatdecodorniu.com

Adreça electrònica: info@tancatdecodorniu.com

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.528090], [0.510329]