Carrer del Fossat

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres històrics

Comarca: Montsià

Municipi: Amposta

Adreça: Carrer del Fossat

Descripció:
Barri estructurat mitjançant el carrer Fossat que actua com a eix vertebrador central. Destaca especialment la gran quantitat de plantes a banda i banda del carrer i els escuts pintats al paviment.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Barri.

Datació: Segles XVIII-XIX

Localització: Es troba al centre del nucli antic d'Amposta.

Descripció:

Es tracta d'un barri format per habitatges de caràcter popular que engloben una zona rectangular irregular, articulada a partir d'un eix vertebrador que és el carrer Fossat, amb cases totes juntes a banda i banda. A aquest carrer es pot accedir pel carrer Bonsuccés (o també carrer Pelai i carreró Racó Castell) que comenta amb un pendent i arriba fins el canal interior de la població, en un indret on es conserven restes de mur probablement corresponent a les guerres Carlines. Cal destaca tres elements: els mateixos edificis, articulats en planta baixa i 1, 2 o tres pisos amb teulades inclinades, generalment encalcinades; la gran quantitat de plantes a cada costat del carrer i els grans escuts d'Amposta i de motius pseudos-heràldics).

Notes històriques:

Aquest barri està situat on anteriorment estava el fossar del castell d'Amposta. A la part posterior encara hi han restes de fortificacions del segle XIX i murs d'època anterior. L'estructura del barri articulada a través del carrer Fossat ja es troba documentada a principis del segle XX. Amb anterioritat a la guerra civil, el carrer estava sense pavimentar i sense aigua corrent, elements que arribaren a la dècada dels anys 60. Després de la guerra es varen construir algunes cases noves en substitució d'algunes més antigues.

Tipus: BCIL

Disposició: Pla d'Ordenació Urbanística Municipal

Data disposició: Abril 2007

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Barri

Adreça: Carrer del Fossat

Telèfon: 977 70 00 57

Lloc web: http://www.amposta.cat

Adreça electrònica: ajuntament@amposta.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.714078], [0.580191]