Torre de Poquessalses

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Torres i muralles

Comarca: Montsià

Municipi: Amposta

Adreça: Camí de Granell

Descripció:
Construcció de planta rectangular i dimensions reduïdes que podria haver-se edificat amb posterioritat a la incursió dels corsaris algerins l'any 1540.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Militar. Torre de defensa.

Estil: Obra popular

Datació: Segle XVI-XVII

Localització: Es troba a la vora del camí de Granell, a la banda meridional, a les afores d'Amposta.

Descripció:

Estructura de planta rectangular, de petites dimensiones de 5-6 m d'amplada, 6-7 m de profunditat i 6-7 m d'alçada, amb terrassa plana, completament desfeta. No presenta cap element distintiu a les façanes, excepte a la principal, on es troba la porta amb arc de mig punt adovellada i les restants pedres de l'emmarcament fetes de grans carreus bastant regulars. També hi destaquen les restes d'un matacà situat a la part superior d'aquesta façana i les pedres cantoneres, també prou regulars, que no arriben al final de l'edifici. Els murs són de maçoneria i presenten alguns desperfectes importants, sobre tot a l'angle inferior dreta de la façana principal. A l'interior hi ha una volta de canó i dues obertures situades a les cantonades del mur principal, que servien per donar accés a la part superior de la torre.

Notes històriques:

Tercer vèrtex del triangle irregular de defensa d'Amposta. El seu origen pot estar en la necessitat de crear un nus de protecció de la zona després de la devastadora incursió dels corsaris algerins el 1540.

Tipus: BCIN, Monument històric

Disposició: Decret 22/04/1949

Data disposició: BOE 05/05/1949

Titularitat: privada

Estat de conservació: Ruïna

Ús i funció actual: En desús

Adreça: Camí de Granell

Telèfon: 977 70 00 57

Lloc web: http://www.amposta.cat

Adreça electrònica: ajuntament@amposta.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.674008], [0.578633]