Arnes

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres històrics

Comarca: Terra Alta

Municipi: Arnes

Adreça: Vila d'Arnes

Descripció:
Arnes és una vila que es troba a la riba dreta del riu Algars, a sobre d'un petit turó. El poble és considerat conjunt històric pels seus edificis de carreu, per les seves arcades, portals o coberts, i , sobretot, destaca el seu ajuntament, una de les construccions civils més importants del Renaixement català.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Conjunt urbanístic

Estil: Obra popular

Datació: Medieval. Gòtic. Renaixement. Segle XXI.

Localització: Nucli urbà

Descripció:

La vila d'Arnes es localitza a sobre d'un petit turó, ala riba dreta del riu Algars. Sembla ser que, antigament,  el poblet era una alqueria sarraïna i que posteriorment va ser conquerit per Alfons el Cast. Més tard va passar a mans dels templers per a la seva repoblació i després  a mans dels hospitalers.  El nucli original creix entorn al castell, essent els principals carrers el Bonaire i el Major al llarg dels que es desenvolupa el poble seguint el turó on està situat, creant d'aquesta manera l'actual centre amb les places de la vila i de Catalunya. Destaca el seu ajuntament, una de les construccions civils més importants del Renaixement català, a més de nombrosos edificis de carreu, arcades, portals o coberts.

Tipus: BCIN, Conjunt històric

Disposició: Decret

Data disposició: 20/01/1992

Publicació: DOGC 07/02/1992

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo

Bibliografia:

FONT, J.M. Cartas de población y franquicia de Cataluña. Barcelona: Consejo Superior de Investigaciones Científicas, 1969. 3. (CSIC. Instituto Jerónimo Zurita. Escuela de Estudios Medievales; 36). Geografia de Catalunya. Història comarcal de Tortosa.

Accés: Fàcil

Condicions de visita: Lliure accés.

Ús i funció actual: Conjunt urbanístic

Adreça: Vila d'Arnes

Telèfon: 977 435 134 Ajuntament

Fax: 977 435 606 Ajuntament

Lloc web: http://www.arnes.altanet.org/turisme

Adreça electrònica: aj.arnes@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.910454], [0.260704]