Capella de Santa Magdalena

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Terra Alta

Municipi: Batea

Adreça: El Calvari

Descripció:
Aquesta és una de les capelles localitzades al Calvari. És un petit edifici de nau única i coberta de teules a doble vessant i inscripció a la clau del portal, definit per un arc de mig punt.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Capella

Estil: Obra popular

Datació: 1736

Localització: Partida del Calvari, al sud-est del nucli urbà.

Descripció:

Aquesta petita capella, de nau única i dimensions de 7 per 3,5 m de planta, va ser construïda, segons la inscripció de la porta, el 1736, i el 1918 es va reformar. La façana i els reforços cantoners estan fets amb carreus i la resta amb paredat. La coberta és de teules a doble vessant, tot i que originalment estava feta amb lloses de pedra. Té dues finestres laterals que il·luminen la nau. La façana  Està coberta a dues aigües -originalment amb lloses de pedra- amb teula àrab sobreposada. Dues finestres laterals il•luminen la nau.

 

Notes històriques:

La porta d'accés està definida per un arc de dovelles de punt rodó, que sobre la clau presenta l'inscripció: "AÑO 1769/ A ÐVOCIO/Ð PEDRO MA/ADRIA MER/POR MANO DE LAM/BERTO ESPADA".

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte

Observacions:

A Batea, actualment, es troben set capelles del Calvari: la capella del portal, la capella de Santa Susanna, la de Sant Josep, la capella de Sant Joan Baptista, la de Santa Magdalena, la de Sant Francesc d'Assis i la del Sant Sepulcre.

Adreça: El Calvari

Telèfon: 977 430 003 Ajuntament

Fax: 977 430 350 Ajuntament

Lloc web: http://www.batea.altanet.org/

Adreça electrònica: aj.batea@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.090476], [0.314009]