Ermita de Sant Roc

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Ermites

Comarca: Terra Alta

Municipi: Batea

Adreça: C/ de Sant Roc, 8

Descripció:
Petita ermita consturïda en el segle XVIII que, originalment, es trobava als afores de Batea. El creixement del poble ha fet que, avui en dia, quedés integrada en l'actual trama urbana.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Ermita

Estil: Barroc, popular

Datació: Segle XVIII

Localització: Actual nucli urbà, en origen als afores del poble.

Descripció:

L'ermita de Sant Roc és una petita capella de planta rectangular, construïda amb murs de maçoneria i carreus amb reforços de carreus. Destaca el portal, definit per un arc de mig punt de grans dovelles amb motllures, i emmarcat per pilastres. Sobre la clau hi ha un petit escut esculpit dins un marc circular, i rematant l'eix central de la façana, una finestreta de forma cònica emmarcada per maons. Damunt hi trobem directament la coberta, de teulada a doble vessant.

Cal remarcar que tant el costat esquerre com el posterior han quedat cegades, perquè amb el desenvolupament urbà han esdevingut parets mitgeres d'habitatges. A l'interiro hi trobem la imatge de Sant Roc.

Notes històriques:

Inicialment aquesta ermita es trobava als afores del poble de Batea, però amb el desenvolupament urbanístic ha passat a formar part del nucli urbà.

Cap al 1995 es va dur a terme la restauració de l'ermita, fet que va deixà a la vista dues fases diferenciades en la seva construcció.

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte

Adreça: C/ de Sant Roc, 8

Telèfon: 977 430 003 Ajuntament

Fax: 977 430 350 Ajuntament

Lloc web: http://www.batea.altanet.org/

Adreça electrònica: aj.batea@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.094814], [0.311639]