Església de la Nativitat

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Priorat

Municipi: Bisbal de Falset, La

Adreça: C/Major, 6

Descripció:
Església bastida a principis del segle XVIII que va ser incendiada durant la guerra del francés i bombardejada durant la Guerra Civil.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Església.

Estil: Barroc. Neoclàssic.

Datació: 1710

Localització: Es troba a la part meridional del municpi, a la part corresponen al casc antic.

Descripció:

Construcció de tres naus, la central més alta que les laterals i creuer no sobresortit. La volta central està coberta amb volta de canó, amb llunetes, que arrenca d'un ampli fris continu, i les laterals amb volta d'aresta. A la intersecció entre la nau central i el transsepte es cobreix amb una cúpula sobre tambor poligonal. Al braç dret del creuer hi ha, adossada, la capella del Santíssim, de planta quadrangular i coberta amb cúpula. A la façana hi ha la porta principal, a la qual s'accedeix a partir de quatre esglaons, d'arc de mig punt i amb guardapols motllurat, per damunt de la qual es situa una fornícula. A la part superior hi ha una finestra d'ull de bou. A la dreta de la façana se situa el campanar, de planta quadrangular, un rellotge a la cara frontal i una obertura de mig punt en cada un dels costats. L'església s'ha construït amb pedra, amb els angles reforçats de carreus, i la façana arrebossada i amb coberta de teulada a doble vessant.

Notes històriques:

Aquest edifici va ser construït a principis del segle XVIII, bastant abans que la majoria de les de la comarca. En temps de la guerra del francès, les tropes van incendiar l'església, com a la resta del poble. Durant la Guerra Civil, el municipi va ser bombardejat, i la volta de l'església caigué i el campanar va ser derruït. Progressivament es va anar reconstruint i refent els altars que resultaren destruïts.

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Parròquia

Adreça: C/Major, 6

Telèfon: 977 81 90 12

Fax: 977 81 19 50

Lloc web: http://www.labisbaldefalset.org

Adreça electrònica: aj.bisbalfalset@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.280098], [0.722901]