Font de La Bisbal de Falset

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Altres llocs d'interès

Comarca: Priorat

Municipi: Bisbal de Falset, La

Adreça: A l'entrada del poble

Descripció:
Construcció bastida a finals del segle XIX que portava l'aigua d'una font que hi ha a mitja pendent de la muntanya del Montsant, garantint l'aigua durant tot l'any. A l'actualitat es considera que aquesta aigua és de millor qualitat que la de les cases i la gent l'utilitza per a veure.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Font.

Estil: Obra popular

Datació: 1890

Localització: Es troba a l'entrada principal del poble, pròxima al Portal.

Descripció:

Aquesta construcció és una font pública amb dues aixetes situades simètricament i un raig continu entre ambdues. Es troba adossada a la paret d'una casa de l'entrada del poble i per accedir-hi s'han de baixar tres esglaons. La font es troba coberta per una teulada que sobresurt de la paret de la casa i consta d'un dipòsit al soterrani de la mateixa. Damunt de les aixetes hi ha una placa de marbre on s'assenyala l'any de l'edificació.

Notes històriques:

Fins l'any 1890, el municipi només disposava de la font anomenada del Pantà, situada a les darreres cases, riu Montsant Amunt. A partir d'aquesta data es construeix aquesta font, captant les aigües no del riu sinó d'una mina situada al racó de la cova d'en Benet, a mitja pendent de la muntanya del Montsant que garantia l'aigua durant tot l'any. A causa de l'arribada de l'aigua a les cases la font pública sembla haver-se deixat d'utilitzar d'una manera regular. De totes maneres, es considera de millor qualitat l'aigua de la font i per això la gent l'utilitza per a veure. Es considera un punt de trobada dels bisbalencs d'abans i ara i un punt distribuïdor dels carrers del poble.

Titularitat: publica

Estat de conservació: Mitjà

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Font

Adreça: A l'entrada del poble

Telèfon: 977 81 90 12

Fax: 977 81 19 50

Lloc web: http://www.labisbaldefalset.org

Adreça electrònica: aj.bisbalfalset@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.280205], [0.723396]