Ca l'Alegret

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Baix Penedès

Municipi: Bisbal del Penedès, La

Adreça: C/ de l'Ortigós.

Descripció:
Gran mas residencial en el que destaca una torre de planta quadrada i finestres d'arc de mig punt. També té un gran celler.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Masia.

Estil: Obra popular.

Datació: Segles XVIII-XX.

Localització: Veïnat de l'Ortigós.

Descripció:

El mas de Ca l'Alegret destaca entre les edificacions de l'Ortigós. És una masia molt gran, en la qual ressalten la torre i el celler. La torre, molt reconstruïda, té planta quadrada i una sèrie de finestres d'arc de mig punt. Pel que fa a l'espaiós celler, cal dir que va transformar-se en restaurant i que consta d'una sola nau dividida per un gran arc de mig punt del qual es poden observar els contraforts des de l'exterior, així com d'un sostre amb dues vessants fet de fusta.

 

Notes històriques:

Fou construïda l'any 1768, segons ens diu una inscripció que es troba a la part superior d'una portalada de pedra amb arc escarser. El celler és posterior, a l'entorn de 1910. El mas fou treballat des de la construcció de la casa per masovers, el primer dels quals fou Salvador Belvey, segons inscripció sobre la llinda d'una finestra: “Salvador Belvey any 1767”. El van succeir en la feina el seu fill i el seu nét. A una finestra trobem la data de 1773.

 

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo.

Accés: Fàcil.

Ús i funció actual: Habitatge.

Adreça: C/ de l'Ortigós.

Telèfon: 977 688 476 Ajuntament.

Fax: 977 688 697 Ajuntament.

Lloc web: http://www.bisbalpenedes.com

Adreça electrònica: info@bisbalpenedes.com

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.283923], [1.518814]