Casa Paladella

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Terra Alta

Municipi: Bot

Adreça: C/ Major,11

Descripció:
La casa Paladella és un tipus d'habitatge senyorial molt comú en aquesta zona. L'edifici conjuga les línies gòtiques i populars, juntament amb les formes clàssiques.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial. Habitatge.

Estil: Gòtic. Renaixement. Barroc.

Datació: Segle XVI-XVII, XVIII.

Localització: Nucli urbà

Descripció:

Es tracta d'un habitatge que presenta planta baixa, pis i golfes. A la planta baixa trobem la porta d'accés de mig punt adovellada amb peces pentagonals irregulars, finestres rectangulars altes i amb reixa, i que presenten un ordre respecte als balcons del primer pis, que és l'habitatge. Les golfes estan obertes per arcades lligades per una cornisa. La coberta és de teula a dues vessants amb un petit ràfec de totxo. Sobre la porta trobem un escut senyorial molt ben conservat.

Notes històriques:

Aquest edifici és una mostra dins la tipologia d'habitatge senyorial, molt repetida per tota la Terra Alta -i també al Maestrat. Aquest estil es caracteritza per estar a cavall entre les línies gòtiques i les populars, junt a formes clàssiques. Eren propietat de les famílies poderoses i freqüentment atribuïdes a comandes hospitaleres, es construïren des de mitjans de segle XVI fins a primers del XVIII.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge.

Adreça: C/ Major,11

Telèfon: 977 428 077 Ajuntament

Fax: 977 428 067 Ajuntament

Lloc web: http://www.bot.altanet.org/

Adreça electrònica: aj.bot@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.008521], [0.385259]