Església de la Nativitat Mare de Déu

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Priorat

Municipi: Cabacés

Adreça: C/Major, 47

Descripció:
L'església de la Nativitat de la Mare de Déu és un edifici construït en el segle XVII , amb reformes del segle XIX. Al seu interior trobem un retaule marià d'estil gòtic, datat en els segles XIV-XV.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Església.

Estil: Gòtic. Renaixement.

Datació: Segles XVII i XIX

Localització: Es troba al centre del poble, al carrer Major, molt a prop del CEIP El Castell.

Descripció:

Església d'un nau amb capelles laterals, entre els contraforts, i absis pentagonal separat de la nau mitjançant un arc triomfal apuntat. La nau està coberta per una volta de canó i decorada amb cassetons. A l'interior destaca el quadre de la Mare de Déu del Loreto datat el segle XVI i el retaule de Santa Maria atribuït a Borrassà del segle XIV o XV. La façana està formada per una porta principal amb llinda damunt de la qual se situa una finestra allargada i atrompetada i altres dues rectangulars de petites dimensions als costats. El coronament és de forma triangular seguint l'estructura de la coberta a dues vessants. A l'esquerra de la façana se situa el campanar, de planta quadrangular amb dues o una obertura a la part superior i coberta piramidal. Aquesta obra està feta de paredat amb els angles reforçats amb carreus i la part central de la façana feta d'obra vista.

Notes històriques:

Aquesta església es va construir el segle XVII. L'any 1823 es va refer la façana i entre 1912 i 1918 es va reformar el paviment. A l'interior destaca el retaule gòtic de Santa Maria, atribuït a Borrassà i salvat per la Generalitat l'any 1936. També hi ha un quadre de la Mare de Déu del Loreto de 1624.

Tipus: BCIL

Disposició: Aprovació definitiva comissió urbanisme

Data disposició: 13/10/1982

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Bibliografia:

BIETE, V.: "Toponímia de Cabacers i el seu terme". Separata de la Revista Catalana de Geografia, Vol II. Barcelona: 1983.

NAVAS, D.: Descripció històrica, física i política de Cabacés. Reus: 1918.

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte. Parròquia

Adreça: C/Major, 47

Telèfon: 977 83 91 09

Fax: 977 83 92 27

Lloc web: http://www.cabaces.altanet.org

Adreça electrònica: aj.cabares@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.247360], [0.733602]