Casa Carlos Barral

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Baix Penedès

Municipi: Calafell

Adreça: Avda. Sant Joan de Déu, 18

Descripció:
Aquest immoble és la casa que tenia a la Platja de Calafell l'editor, escriptor i polític Carlos Barral (Barcelona 1928-1989). La casa va ser adquirida per l'Ajuntament de Calafell el 30 de maig del 1999, junt amb un llegat documental i artístic, format per obra inèdita, manuscrits i obres d'art que ja es coneix com a Llegat Barral. Actualment és una casa-museu.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Edifici residencial

Estil: Obra popular.

Localització: Passeig marítim de Calafell Platja.

Descripció:

La casa, que originalment formava part de les cases o botigues de pescadors, disposa d'una planta baixa amb una entrada encarada al mar que dóna accés a una sala, en la qual hi ha una xemeneia. La sala de l'entrada dóna pas al menjador de l'habitatge. Des d'aquest s'accedeix a la cuina, que ha estat realitzada ocupant una part del pati posterior del qual disposaven totes les botigues.

El primer pis consta d'un corredor que dóna accés a les diferents habitacions. La principal és la que dóna a la façana marítima. Des d'aquesta s'accedeix a una balconada de fusta, portada des de les illes Canàries als anys 20 expressament per a la casa. Precisament aquesta balconada confereix un aspecte singular a la façana, que ja s'identifica com a pròpia de la Platja de Calafell.

El mobiliari de la casa, reunit per Carlos Barral al llarg de tota la seva vida és força variat i heterogeni, i en destaquen algunes peces de principis de segle XX i obres de diferents artistes i del propi Barral.

Notes històriques:

Antiga casa de pescadors que va ser propietat de Carlos Barral, escriptor i editor barceloní. Aquesta casa va ser centre de tertúlies i de creació literària. L'any 1999 va ser adquirida per l'Ajuntament de Calafell juntament amb un llegat documental i artístic i, des del 2004, es va convertir en casa-museu on es pot veure aquest llegat.

Tipus: BCIL

Disposició: 148-I Acord Ple Ajuntament

Data disposició: 27/05/1999

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo.

Accés: Fàcil.

Ús i funció actual: Casa-Museu.

Adreça: Avda. Sant Joan de Déu, 18

Telèfon: 977 699 009 (ajuntament).

Fax: 977 699 155 (ajuntament).

Lloc web: http://calafell.cat/municipi/patrimoni/casa-barral

Adreça electrònica: info@calafell.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.186517], [1.568058]