Església de l'Assumpció

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Baix Penedès

Municipi: Calafell

Adreça: C/ de l'Olivera, Segur de Calafell

Descripció:
Aquesta església, un dels edificis més emblemàtics de Segur de Calafell, és un exemple de nova construcció entre els edificis de culte, edificada amb formigó armat en la seva totalitat. Té un disseny característic, amb una planta en quart de cercle i una estructura de formes simples i rectilínies amb angles rectes i secs. També hem de destacar la solució del campanar, com exemple d'arquitectura contemporània, format per tres torres de formigó en forma de 7 on s'encaixen les dues campanes.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Edifici religiós. Església.

Estil: Darreres tendències.

Datació: Década dels 70 del segle XX.

Localització: Nucli de Segur de Calafell.

Descripció:

L’església va ser construïda a principis de la dècada dels setanta del segle XX per l'arquitecte Jaume Teixidó i Ballescà, emprant com material de referència el formigó armat. Està formada per vàries edificacions aïllades; l'església, el campanar i la casa rectoral. La planta de l'edifici de l'església té la forma d'un quart de circumferència. El vèrtex té una forma còncava i d'ell neixen un seguit de nervis que formen l'estructura de la coberta. A cada façana lateral hi ha una sèrie de finestrals de forma rectangular on predomina la verticalitat que van augmentant en alçada a mida que s'acosten a la façana principal. Aquesta és de forma circular i és divideix en diversos cossos que sobresurten, els quals són definits pels nervis de la coberta, que també sobrepassen els plans dels paraments. En dos d'aquests cossos hi ha una doble porta, separada per un finestral rectangular, per accedir a l'interior de l'edifici. A la resta de cossos hi ha dos finestrals rectangulars verticals.

L'interior, molt sobri, té els seients col·locats en fileres esglaonades, a modus de teatre clàssic. Al costat sud-est de l'església, exempt, hi ha el campanar, fet per tres estructures verticals, que adquireixen la forma del número 7, les quals sostenen les campanes. Al costat nord-oest del conjunt hi ha la casa rectoral. Els edificis són envoltats per un jardí delimitat per una tanca feta amb un basament de formigó sobre el que hi ha una reixa de ferro formada per la successió de barrots verticals.

Notes històriques:

L'església va ser consagrada el 1975 pel Dr. Josep Pont i Gol, arquebisbe de Tarragona. L'església de l'Assumpció té la categoria de parròquia, però és sufragània de la de Sant Cristòfol de Cunit. La seva construcció va ser fruit de la tenacitat de mossèn Josep Maria Prats, que en fou el màxim impulsor, i de molts segurencs que, amb el seu esforç, van col·laborar a fer realitat el projecte de l'arquitecte Jaume Teixidó i Ballescà. Hi va haver gent que va col·laborar amb donacions de diners, altres van aportar força de treball, anant els caps de setmana a fer hores de forma desinteressada. L'edifici té una capacitat per a 1.200 persones.

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo.

Accés: Fàcil.

Ús i funció actual: Culte. Església. Auditori.

Observacions:

També es realitzen concerts de música antiga, clàssica i contemporània programada per la regidoria de cultura de Calafell.

Adreça: C/ de l'Olivera, Segur de Calafell

Telèfon: 977 699 009 (ajuntament).

Fax: 977 699 155 (ayuntamiento).

Lloc web: http://calafell.cat/municipi/patrimoni/esglesia-assumpcio

Adreça electrònica: info@calafell.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.193587], [1.603116]