Torre de Camarles

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Torres i muralles

Comarca: Baix Ebre

Municipi: Camarles

Adreça: C/ Trenta

Descripció:
La Torre de Camarles, bastida sobre una antiga alqueria islàmica fortificada de tipus defensiu, forma una massissa torre circular de pedra, fins no fa gaire envoltada d'edificis amb alguns elements medievals. Recentment restaurada i adaptada per ser visitada amb la construcció del mirador, la torre és un punt de partida per visitar els molts indrets d'interès que ofereix el Delta de l'Ebre després d'haver admirat la gran panoràmica que s'aprecia des de dalt la torre.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Militar .Torre.

Estil: Romànic

Datació: Segle XIII-XIV

Localització: A la sortida de la població en direcció a l'Ampolla. Zona enjardinada i envoltada per camps fruiters i hivernacles.

Descripció:

La Torre de Camarles presenta planta circular, d'uns 3 metres diàmetre interior d'uns 3 metres. El mur té un gruix de 1,70 metres i d'alçada fa 9 metres. A la part baixa s'observa un talús, d'uns 2,5 metres d'alçada, que rodeja tota la torre excepte el lloc on s'obre la porta. La porta està a uns 3 metres del terra i avui en dia, es pot accedir per una escala metàl·lica. Aquesta està rematada per un arc de mig punt fet en una pedra monolítica. La cambra interior està coberta per una falsa cúpula amb un orifici situat al punt central per on s'accedeix a una terrassa. A la cambra trobem dues finestres rectangulars. Al voltant de la torre s'observen les restes de murs, d'un pou i d'uns arcs.

 

Tipus: BCIN, monument històric.

Disposició: Ley del Patrimonio Històrico Español

Data disposició: 25/06/1985

Publicació: BOE

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: En desús.

Observacions:

La torre, fins l'any 1990, tenia adossat un mas que conservava uns arcs gòtics. Aquest edifici fou enderrocat per a la realització de la restauració de la torre,i tan sols resten els arcs,que han estat utilitzats com a monument al crear-se una zona enjardinada al voltant de la torre.

Adreça: C/ Trenta

Telèfon: 977 470 007 Ajuntament

Lloc web: http://www.camarles.es/d/?q=node/30

Adreça electrònica: aj.camarles@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.777265], [0.674391]