Castell de Vilafortuny

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Castells

Comarca: Baix Camp

Municipi: Cambrils

Adreça: Avinguda de Vilafortuny

Descripció:
Castell originari del segle XII i que ha patit moltes modificacions fins a l'actualitat. En el seu origen era el nucli o poblat de Vilafortuny. Actualment és un lloc de celebració d'esdeveniments.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Militar. Castell

Estil: Gòtic tardà

Datació: S. XII-XV

Localització: A l'est de la població, al nucli de Vilafortuny.

Descripció:

Castell situat dins el nucli de la vila de principis del segle XII tot i que amb el pas del temps ha estat molt restaurat i s'han conservat pocs elements de l'època medieval . Presenta dos cossos annexes i una torre de planta quadrada coronada amb merlets. Hi ha finestres allindades d'època medieval, amb arabescs i arc conopials.

Notes històriques:

El 1162 el Comte Berenguer IV i el príncep Robert encomana a Ponç de Regomir la construcció d'un castell i una torre facilitant-li la meitat del terme per a la seva utilització. Dos anys més tard, el príncep torna a encarregar aquesta construcció a la família Bertran. Amb motiu de la guerra contra Castella s'inicia la construcció de la muralla que dura fins ben entrat el 1406. Al 1402 Ramon Berenguer IV va cedir la propietat a Guillem de Vilafortuny. Ha canviat molt de propietaris fins a l'actualitat. Actualment ha estat reformat per celebracions.

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Restaurant

Adreça: Avinguda de Vilafortuny

Telèfon: 977 26 94 16

Lloc web: http://www.castelldevilafortuny.com/

Adreça electrònica: info@castelldevilafortuny.com

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.072260], [1.096193]