Església de Sant Pere

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Centres religiosos, Esglésies

Comarca: Baix Camp

Municipi: Cambrils

Adreça: Carrer de Pau Casals, 14

Descripció:
Església parroquial del barri de la Marina, construïda durant la dècada de 1940 i recentment reformada amb la construcció del campanar.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Religiós. Església

Estil: Monumentalisme Academicista

Datació: S. XX

Localització: Al barri de la Marina de Cambrils

Descripció:

Edifici modern sense massa interès arquitectònic. Tres naus amb cobertes a dues vessants. Cor alt als peus, amb escales laterals d'accés. Recentment s'ha afegit el campanar al front de l'església, seguint el model original.

Notes històriques:

L'antiga parròquia del port estava situada al carrer de Sant Jordi, núms. 1-3, on avui hi ha la Caixa de Pensions. Les obres d'aquesta primera església, aprofitant el local d'un magatzem, eren acabades a finals de 1864. Primerament va tenir l'advocació de la Verge del Roser (imatge donada en testament per Clanxet), però desprès, al tractarse d'un barri de pescadors, va tenir la de Sant Pere, que segueix actualment a la nova església. L'edifici d'aquesta fou construït desprès de la guerra 1936-39, inaugurat per l'arquebisbe Arce Ochotorena. Encara s'hi feien obres l'any 1960. El veí de Cambrils, Sr. Jordi Font va  trobar els plànols originals de la construcció de l'església, dissenyat per l'arquitecte diocesà Sr. Francesc Monravà Soler, de Tarragona. Fins que no s'han trobat els plànols originals es creia que la torre del campanar estava previst fer-la a un dels costats de l'edifici i separada de la construcció central.

Després de 61 anys de la seva construcció, el 24 de setembre 2007 es va iniciar les obres de reforma de la façana i construcció del campanar, que tot seguint els plànols originals, aquesta vegada sota la direcció de l'arquitecte cambrilenc Jordi Torres i de l'arquitecte tècnic Fernando Cendra.  El campanar i les campanes de l'Església de Sant Pere es van beneir divendres 14/6/2008, si bé les obres van concloure abans, el 16 de març 2008.

 

Tipus: BCIL

Disposició: Aprovació definitiva comissió urbanisme

Data disposició: 02/02/2006

Publicació: DOGC 08/03/2006

Titularitat: altres

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Culte

Adreça: Carrer de Pau Casals, 14

Telèfon: 977 79 45 79 (Ajuntament)

Fax: 977 79 45 72 (Ajuntament)

Lloc web: http://www.cambrils.cat/

Adreça electrònica: oac@cambrils.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.066196], [1.060302]