Casal Orfeó Canongí

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Tarragonès

Municipi: Canonja, La

Adreça: Plaça Mestre Josep Gols, 4

Descripció:
El Casal de l'Orfeó Canongí va ser projectat per l'arquitecte Antoni Pujol Sevil el 1930, en estil noucentista. La façana principal està concebuda com un gran frontó, de reminiscències clàssiques, amb dues grans columnes jòniques de fust llis, situades dalt d'uns alts pedestals.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Obra civil

Estil: Noucentisme

Datació: 1930

Localització: Casc antic

Descripció:

L'arquitecte Antoni Pujol Sevil, que havia heretat la cartera de clients del seu pare, ja havia demostrat la seva versatilitat projectant edificis noucentistes neoclassicistes com les cases Serres (1928) i Vila (1929) i historicistes com la imponent casa Escorsa (1928), o de «la Punxa», a Tarragona. A l'Orfeó Canongí -fundat i dirigit pel compositor Josep Gols Veciana el mateix 1930- va projectar un edifici de planta rectangular amb coberta corba tipus hangar, que la façana amaga amb un frontó corbat més alt. La façana de dos pisos és simètrica concebuda com un gran frontó de reminiscències clàssiques. Aquesta té tres portes -i per sobre tres finestres en forma de mitja lluna-, i entre elles dues columnes jòniques d'ordre gegant de fust llis, situades dalt d'uns alts pedestals, que pugen fins la cornisa on comença el gran finestral semicircular de tres vanos. Sobre els pilars de la tanca del jardí hi reposen dos fanals d'època en forja de ferro i vidre.

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo

Bibliografia:

ARNAVAT, Albert; CABRÉ, Tate: Arquitectura noucentista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Diputació de Tarragona, 2011.

 

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Equipament públic. Orfeó Canongí

Adreça: Plaça Mestre Josep Gols, 4

Telèfon: 977 543 489 Ajuntament

Fax: 977 552 568 Ajuntament

Lloc web: http://www.lacanonja.cat/

Adreça electrònica: pcultura@lacanonja.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.122827], [1.178841]